wittemuren_allihoppa

Weer lekker frisse witte muren

Hoelang wonen we nu in dit huis? Drie jaar. Maar in die drie jaar heeft onze muur al heel wat te lijden gehad: onze zwarte stoelen hebben er op afgegeven, een huisgenoot tekende er met blauw potlood op en als klap op de vuurpijl hadden we begin dit jaar lekkage van een radiator van boven. De muren in de woonkamer zagen er kortom niet meer uit. Tijd voor een opfrisbeurt!

Als je muur al wit is, is het soms lastig te zien waar je al geweest bent met schilderen. Ik gebruikte daarom Flexa Powerdek Magic Dry. De verf is roze als je ‘m aanbrengt, maar droogt wit op. Superhandig, je kunt nu ook ’s avonds schilderen en je hebt geen bouwlamp nodig. Ik schilderde overdag, maar het was best donker buiten dus ook dan is het handig dat je precies ziet welke plekken je al hebt gehad.

wittemuren_allihoppa_8

Ik kon alleen niet direct beginnen met schilderen, want lekkagevlekken hebben wat extra tlc nodig. Ik heb eerst de muur wat opgeschuurd want de verf was hier en daar los gekomen van de muur. Daarna heb ik de hele muur schoongemaakt met een sopje. Door de jaren heen wordt zo’n muur toch wat viezig en vettig en dan hecht de nieuwe laag verf niet zo goed. De lekkagevlekken heb ik daarna ingesmeerd met een isolerende primer. Zo komt de vlek niet weer door de verf heen. Even laten drogen en toen kon ik aan de slag met de roze/witte verf.

wittemuren_allihoppa_2

wittemuren_allihoppa_3

Ik vond het echt heel lollig (en ook een beetje spannend) dat je die verf roze opbrengt. Maar het droogt echt netjes wit op. De verf dekte in één keer en alle vlekken zijn weg. In een middag ziet mijn woonkamer er weer een stuk florisanter uit. Fijn!

Dit was before:

wittemuren_allihoppa_9

En dit is after:

wittemuren_allihoppa_6

wittemuren_allihoppa_5

wittemuren_allihoppa_4

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Weer lekker frisse witte muren”

  1. Yvonne says:

    Ohhh die lekkage! Ziet er weer lekker fris uit, Hoppie. En inderdaad superhandig dat roze / wit. Even onthouden 😉