vintagethuis

Vintage thuis

Vintage Thuis (Granny Chic in het Engels) stond al een tijd op mijn (immens lange) boekenverlanglijstje. Dottie Angel kennen we natuurlijk allemaal, maar Ted & Agnes was mij onbekend. Maar ik kan nu zeggen dat de blog en shop van Rachelle Blondel oftewel Ted & Agnes ook erg de moeite waard zijn. Dus ga daar vooral ook eens kijken.

Vintage Thuis staat vol met creatieve klusjes, zoals schortjes maken van theedoeken en kanten lampenkappen maken. Ik word echt heel vrolijk van dit boek. Van alle mooie foto’s die ervoor zorgen dat ik zelf ook zin krijg om aan de slag te gaan en van de twintig projecten, die ervoor zorgen dat je ook echt zelf aan de slag kunt gaan.

vintagethuis

Bijvoorbeeld de opgedofte kledinghangers, zo simpel, maar ze gaan je kledingkast erg opvrolijken! Met een beetje verf, wat maskingtape of garen maak je in een avond zo een heleboel vrolijke kledinghangers.

Ik krijg door dit boek zin om alles in huis aan te pakken. En op de een of andere manier moet ik ook steeds denken aan vroeger toen opeens alles in mijn kamer zwart-wit moest worden en ik met typex en benzinestift alles onder kalkte. Of om 23.00 uur besloot dat mijn bed babyblauw moest worden en het meteen maar uit elkaar begon te halen. Dat soort projectjes 🙂

vintagethuis

Een leuk project uit dit boek zijn de zelfgemaakte lampenkappen van lapjes en kantjes. Niet alleen kun je deze als echte lamp gebruiken, Dottie Angel hangt ze bijvoorbeeld ook gewoon buiten tussen andere kapjes, gewoon als decoratie.

vintagethuis

Een tafelkleedje van gehaakte doilies is zo eenvoudig, maar staat zo gezellig!

vintagethuis

Meubels verven is in ons huis een ‘neverending story’. Binnenkort beginnen we aan de boxen die een nieuw kleurtje kunnen gebruiken. Daarom weet ik dat de wijsheden over geverfde meubels kloppen: schuur de meubels goed, gebruik kleur en kwaliteitsverf geeft het beste resultaat. Goede tips dus! Verder geeft het boek nog tips over verzamelingen, manieren waarop je tweedehands servies kunt gebruiken, en wijsheden over kunstbloemen.

De liefde voor het tweedehandse, kleurrijke en creatieve spat van dit boek af. Alles wordt gebruikt en hergebruikt. Ik blijf er maar in bladeren en bedenk steeds weer nieuwe creatieve projecten.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties