Tips voor boomstammetjes in huis

Boomstammetjes hebben we al een tijd in huis. Eerst in het vorige huis, omdat ik het ergens had gezien en zo leuk vond. Maar toen bleken ze ook van praktisch nut: de kat krabde niet meer aan de bank, maar aan de stammetjes. Fijn!

boomstammetjes_allihoppa_2

Vandaar dat we ze nu in het nieuwe huis ook weer van stal hebben gehaald. Want de poes begon weer aan de bank te krabben (terwijl buiten bomen genoeg zijn, maar ja, ze wil in huis ook wat blijkbaar). Wel hebben we, denkend aan onze vloer, wat voorzorgsmaatregelen genomen. Ik zal mijn tips delen.

boomstammetjes_allihoppa_6

Zoek iemand die een boom gaat kappen of zo veel bomen heeft dat hij het niet erg vindt er eentje voor jou te kappen. Dat scheelt veel geld! Onze stammetjes komen uit de Ardennen waar mijn schoonvader ze eigenhandig heeft gezaagd.

Laat ze een tijd drogen, in een schuurtje bijvoorbeeld. Wij hebben onze stammetjes vrij snel in huis gezet, waarna er hele gezellige rode kevertjes uit kwamen. Het duurde best lang voor die allemaal weg waren. Maar ze waren gezellig hoor, niet vies. En het waren er gelukkig niet heel veel 🙂 Maar goed, je kunt ze dus beter eerst even op een ander plekje zetten, die stammetjes.

Maak iets aan de onderkant. In ons vorige huis hadden wij de stammetjes zo op de vloer gezet, maar er kwam nog hars enzo uit. Niet best voor je vloer! Vandaar dat we nu vloerbedekking op maat onder de stammetjes hebben gemaakt. Kunnen ze ook niet meer krassen!

Verzoen je ermee dat het troep geeft. Zeker als de kat aan de bast gaat krabben. Maar ja, je spaart je bank 🙂

boomstammetjes_allihoppa_4

boomstammetjes_allihoppa_5

  
 
 
 

Reacties 

 

4 Reacties op “Tips voor boomstammetjes in huis”

 1. Karlijn says:

  Ziet er mooi uit! Ik heb voor mijn verjaardag (twee jaar terug) een boomstammetje op wieltjes gekregen. Ber er nog steeds zó blij mee! X

 2. Lotte says:

  Dat ziet er héél erg leuk uit! (En gaat op mijn wensenlijstje voor in huis 🙂 )

 3. Piet Klerkx Wonen says:

  Heel leuk!

 4. Nikki -BolletjesKleed says:

  Wat een leuk idee!
  En erg mooie foto’s:D
  Bedankt voor de inspiratie!

  Gr, Nikki