Tips om je huis te organiseren

Laatst vertelde ik al over mijn opruim- en weggooiregels. Maar als je opruimt, moet je je spullen natuurlijk ook ergens laten. En dan niet ergens op een stapel, maar liever netjes in de kast of op een plank.

Ik heb daarom een heleboel dozen gekocht voor alle losse spulletjes die we hebben. Een paar dozen in de kast staat veel netter dan al die losse dingen rommelig op een plank.

Omdat ik heel veel spullen heb voor mijn webshops, heb ik mooie dozen gekocht en die in mijn werkkamer gezet. Er past veel in en het ziet er nog best gezellig uit ook.

Daarnaast heb ik heel veel mandjes,blikjes en doosjes voor alle losse spulletjes. Ik heb namelijk nogal wat knoopjes, lintjes, garen, etc. Als je alles in zo’n mandje gooit, ziet het er meteen opgeruimder uit. En je vindt je spullen snel terug. Een goedkope oplossing is om een gewone, saaie doos te beplakken met mooi papier.

Sowieso heb ik alle spullen die ik vaak gebruik vooraan gezet en alles wat ik minder vaak gebruik wat verder achteraan. Zo kun je de belangrijkste spullen snel pakken.

Geef ook alles een eigen plaats. Dan kun je het eenvoudig weer opruimen. Toen wij nog geen plek hadden voor de iPad, slingerde dat ding de hele tijd rond en waren we ‘m steeds kwijt. Nu ligt ie in een la en weten we ‘m altijd te vinden.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties