Terrazzo schaaltje van klei maken

Voor wie de afgelopen tijd onder een steen (terrazzo tegel?) heeft gelegen: terrazzo is het helemaal nu hoor. Terrazzo tafeltjes, terrazzo mokken, terrazzo bloempotten, terrazzo behang. En natuurlijk de good old terrazzo vloeren, die mogen ook weer – voor zover ze ooit niet mochten.

Over terrazzo vloeren: ik huil af en toe nog steeds een beetje om de authentieke terrazzo vloer in ons toilet. Die is er namelijk niet meer. We hebben ‘m tijdens de verbouwing moeten slopen, omdat het toilet dan wel lekker authentiek was, maar ook lekker authentiek werkte – als je begrijp wat ik bedoel. Dus de sloophamer moest erin. Nu hebben we een mozaïektegelvloer mét vloerverwarming en een fris modern toilet, maar ja, die terrazzo vloer he.

Om toch weer wat terrazzo in huis te halen – op iets kleinere schaal – maakte ik een terrazzo schaaltje. Van polymeerklei (oftewel fimoklei). En omdat het zo eenvoudig te maken is én ik nog heel wat klei in huis heb, kan het zomaar zijn dat er hier  binnenkort nog meer terrazzo-projecten voorbijkomen.

Wat heb je nodig

verschillende kleuren polymeerklei (fimo-klei)
bakpapier
deegroller
scherp mesje
iets ronds

Doen

terrazzo-how-to-allihoppa-1

terrazzo-how-to-allihoppa-2Kneed de hoofdkleur van je schaaltje even, leg het op het bakpapier en maak het een plat geheel met de deegroller.terrazzo-how-to-allihoppa-3Zet een groot glas op je klei en snij er met het mesje omheen. Nu heb je de basis van je schaaltje.

terrazzo-how-to-allihoppa-4Snij dan kleine stukjes van de andere kleuren klei. Wissel af: gebruik kleine en grotere stukjes.

Druk deze in de klei.

terrazzo-how-to-allihoppa-5Maak het dan nog eens plat met de deegroller (niet te hard drukken, anders maak je je cirkel ovaal).

Zet de klei 30 minuten in de oven op 110 graden. (Op mijn oven kun je geen 110 graden instellen, maar 100 deed het ook prima.)

Laat afkoelen en neem je schaaltje in gebruik.

terrazzo-klei-allihoppa-2trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Terrazzo schaaltje van klei maken”

  1. Yvonne says:

    Hele toffe DIY! (dat vogeltje ook XD)

  2. admin says:

    Dankje!