Simpele gordijnen naaien

Bijna alles in Oliviers kamertje was klaar. Behalve de gordijnen. Die waren nog saai wit. En ik hou niet van saai wit. Print moest het worden. En toen vond ik deze fantastische spookjesstof die ook nog glow in the dark is. Ik maakte er op een heel simpele manier gordijnen van. En wat denk je? De eerste nacht met nieuwe gordijnen sliep Olivier heel heel slecht. Oeps! Maar goed, dat kwam waarschijnlijk door het onweer en niet door de spookjes. Pfiew!

gordijnen_babykamer_allihoppa_3

De manier waarop ik deze gordijnen maak, heb ik ook gebruik bij de andere gordijnen bij ons boven. Ik had namelijk geen zin in moeilijk gedoe met plooien, lussen en weet ik wat. Gewoon een simpel roedesysteem van Ikea en wat stof. Het werkt al meer dan een jaar.

gordijnen_babykamer_allihoppa_2

Wat heb je nodig?

Stof
Naaimachine
Garen
Schaar
Stofkrijt

Doen

Meet je raam (of ramen) op. Meet vanaf je gordijnroede tot aan de vensterbank. Ik heb voor het ene raam een enkel gordijn gemaakt. Het andere raam is wat breder, waardoor de stof niet breed genoeg was en ik dus een dubbel gordijn moest maken. Eigenlijk is dat ook mooier. Maar het minste werk is een enkel gordijn.

Tel bij de zijkant alvast 10 cm op, zodat je gordijn een beetje ruim kan hangen.

Voor de zijkanten neem je 2 cm naadtoeslag. Onder 4 cm. En boven 11 cm.

gordijnen_tutorial_allihoppa

Meet dan 1 cm van de zijkanten en speld om. Strijk dit.

gordijnen_tutorial_allihoppa_2 Vouw dan nog eens 1 cm om en speld vast. Strijk dit nog even. En naai dan de zomen aan de zijkanten.

gordijnen_tutorial_allihoppa_4

Speld dan de onderkant 1 cm om. Strijk dit. Speld dan nog eens 3 cm om. Strijk dat en naai de zoom erin.

gordijnen_tutorial_allihoppa_6

Voor de zoom aan de bovenkant doen we weer hetzelfde. Een cm omspelden en strijken.  Dan 10 cm omvouwen, spelden en strijken en naaien.

gordijnen_tutorial_allihoppa_7

Nu heb je aan de bovenkant een soort tunnel waardoor je de roede kan halen.

Hang je gordijnen op. En lekker slapen!

gordijnen_babykamer_allihoppa

gordijnen_babykamer_allihoppa_4

 trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Simpele gordijnen naaien”

  1. Manon says:

    Wat heb je toch een leuk stofje uitgekozen. Het resultaat is echt tof! En het gehaakte kleed op de vloer is trouwens ook erg mooi!

  2. Kinderkamerplannen | Allihoppa says:

    […] in Huize Hoppa komt wonen, is het tijd om boven het een en ander aan te passen. De baby gaat in het oude kamertje van Olivier slapen en Olivier krijgt een grote jongenskamer. Hij is een geluksvogel, want hij krijgt de beste […]

  3. Gordijnen Oliviers kamertje | Allihoppa says:

    […] Ik maakte voor de babykamer van Olivier (waar binnenkort Jens gaat slapen) ook al gordijnen. Bekijk de tutorial om te zien hoe ik dat […]