woonkamer_allihoppa_123

Op zoek naar stoelen voor de eettafel

Staren naar mijn laptopscherm en twijfelen, twijfelen, twijfelen. Dit is hoe ik zo ongeveer mijn avonden doorbreng de afgelopen tijd. Want we hebben nieuwe eettafelstoelen nodig. Maar welke? En dan denk je dat je eruit bent, maar dan vind je man ze niet stevig genoeg (waar hij op zich wel een punt mee heeft) en dan kan de zoektocht weer opnieuw beginnen.

We hebben nu mooie vintage spijlenstoelen, maar die blijken niet geschikt voor hun heavy duty-taken in ons huishouden. Olivier trekt zich aan de spijlen op de stoel, Jens duwt de stoelen door het huis zodat hij ook  nog eens wat verder komt dan het rondje stappen om de salontafel, en wij doen ermee waarvoor ze er eigenlijk staan: erop zitten. Maar dat alles bij elkaar is zoals gezegd een beetje te veel voor ze. De spijlen gaan loszitten en lijmen helpt niet meer.

Nieuwe stoelen dus. Praktisch, maar mooi. Stevig, maar elegant. En we moeten ze wel een tijd mooi vinden, want aan vijf nieuwe stoelen zit een behoorlijk prijskaartje. Dat alles bij elkaar bezorgt me een keuzestress van hier tot aan de fabriek van Hay. (Die is in Denemarken denk ik.)

Inmiddels denk ik dat we eruit zijn. We zijn naar een showroom geweest waar Lucas alle stoelen aan een grondige test onderworpen heeft. Olivier heeft er ook even op gezeten. Jens heeft ze dan weer niet door de showroom geduwd gelukkig. Enige probleem nu nog? De kleur! Doen we alle stoelen in dezelfde kleur? Twee kleuren? Drie? En welke dan?

Omdat ik mijn keuzestress graag op anderen overbreng, heb ik alle mooie stoelen even voor je op een rijtje gezet. En dan ga ik nog even verder staren naar mijn schermpje. En laat me vooral weten: wat zou jij kiezen?

stoelen

 1. Muuto Visu Chair Sled Base
 2. Hay J77
 3. HK Living wire dining chair
 4. Muuto Nerd
 5. Hay About A Chair aac08
 6. Muuto Fiber Chair

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Op zoek naar stoelen voor de eettafel”

 1. Eva says:

  Ik vind het model van no2 al heel lang echt heel mooi! Dille&Kamille heeft ook soortgelijke, dat zijn ook plaatjes <3
  Oh en dat blijven zoeken, ken ik wel hoor… Ben al een poosje op zoek naar lampjes voor op de slaapkamer maar ga ik voor aan beide zijdes van het bed dezelfde? Of slechts aan één kant? En wat dan? Zoveel opties!

 2. admin says:

  @Eva: Het is wel leuk dat zoeken, maar op een gegeven moment word ik zo moe van mezelf 😉 Maar… we hebben de knoop doorgehakt. Het is nr 5 geworden!