Ons huis: werkplekinspiratie

In ons nieuwe huis krijg ik een vrij grote werkkamer op de begane grond. Twee grote ramen, een deur naar de keuken en uitzicht over een boeren veld en de weg. 

Deze kamer had een schouw die achter behang was verstopt. Bovendien was er een (wat mij betreft vrij zinloos) raam naar de keuken. De twee andere ramen geven de ruimte al zo veel licht dat een derde raam volgens mij niet nodig is. Het ding rammelde ook aan alle kanten, dus ik denk dat het beter is als op die plek gewoon een muurtje komt.

Zo ziet de kamer er nu uit:

allihoppakamer

allihoppakamer_2

Ik wil mijn bureau voor het raam zetten. Zo kan ik stiekem de hele dag de voorbijgangers bespieden en naar de vogels op het veldje kijken. Ook wil ik een muur behangen. Als je de kans krijgt ergens bloemetjesbehang te plakken, moet je die pakken toch? Het raam naar de keuken wordt dus dicht en de schouw gaat eruit. Dat lijkt me een mooi muurtje voor wat posters en prenten.

Deze kleuren vind ik prachtig.

werkkamer

via http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/

Hoewel ik wit en licht ook wel weer heel mooi vind.

via Enter my Attic

via Enter my Attic

En hoe gaaf is deze muur.

via pick.mydesy.com

via pick.mydesy.com

Maar waarschijnlijk wordt het eerder een gezellig rommeltje zoals dit.

via blog.fjeldborg.no

Hoe ziet jouw werkkamer eruit? En hoe zou jij deze ruimte inrichten?

Kijk voor meer werkkamerinspiratie op mijn Pinterestboard.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

8 Reacties op “Ons huis: werkplekinspiratie”

 1. Karlijn says:

  Heerlijke inspiratie. Weet je nog dat we in Rotterdam bij de &designshop zo’n bord met tekst (als op de eerste foto) zagen? Laatst zag ik hem ook voorbijkomen op de blog van Marloes (planetfur), zij maakte hem zelf!

 2. José Appel says:

  Ik moet mijn ateliertje helaas delen met de crosstrainer van mijn man. Een oude kledingkast doet nu dienst als opbergkast voor mijn keramiek. Ik zou graag wat open vakkenkasten willen neerzetten om mijn werk te laten zien. Met een leuk vrolijk kleurtje op de muur, iets lavendelachtigs of lila i.p.v. de huidige steenrode muur. Er moet dus nog heel wat gebeuren. 😉

 3. Daisy says:

  Echt een hele mooie post met inspiratie. Zitten erg mooie dingen tussen, ik zit altijd weg te dromen bij dit soort foto’s. Helaas staat mijn werk-bureau gewoon in de huiskamer en zit dit er voorlopig niet in voor mij.

 4. Annelies Vermeulen says:

  @Karlijn ja klopt! Ik vind ze prachtig!
  @José Mooie plannen!

 5. Lisette says:

  Wauw, dat is een mooie ruimte! Heerlijk om daarvoor inspiratie te zoeken – die ‘vlakken’ muur is waanzinnig inderdaad. Als ik je een tip mag geven; pas op met kastruimte. Ik heb niet meer dan een kamertje van 3,5×2,5 meter en ik heb op beide lange muren kastruimte gemaakt, waardoor ik nu het idee heb dat ik IN een kast werk. Als ik het opnieuw zou doen (of als ik meer ruimte zou hebben), zou ik 1 muur helemaal vrij houden voor bureau en inspiratie (hooguit wat van die smalle plankjes voor potjes met kwasten en zo). Heel veel succes en plezier met inrichten!

 6. Annelies Vermeulen says:

  Kastruimte is fijn, maar wonen in een kast minder inderdaad. Bedankt!

 7. Ons huis: de tussenstand | Allihoppa says:

  […] Ons huis: werkplekinspiratie […]

 8. Allihoppa’s favorieten: werkkamer | Allihoppa says:

  […] Benieuwd naar hoe de werkkamer  eruit zag toen we het huis kochten? Lees dan mijn artikel over onze plannen. […]