Ons huis: toiletinspiratie

Over een toilet valt over het algemeen weinig te zeggen. Het is een noodzakelijk kamertje in je huis, maar verder niet zo boeiend. Toch wil ik er wat meer van maken dan het nu is. 

Op dit moment zit er namelijk geen fonteintje in het toilethokje. Dat vind ik heel onhandig. Je moet dan helemaal naar de keuken lopen om je handen te wassen. Ondanks dat het toilet erg krap is, denken we dat we er in een hoekje nog wel een fonteintje in kunnen maken.

Verder hoort er wat mij betreft toch ook wel een spiegel in het toilet, zodat je even snel kunt checken of je er nog net zo appetijtelijk uitziet als daarvoor (ahum).

Wat echt heel erg jammer is dat we de prachtige granito vloer moesten afbreken om onze betonvloer te storten. De betonmeneer zei zelf: ‘Tja, het leven is niet altijd mooi.’ Nouja, helaas dus. Waarschijnlijk laten we op de benedenverdieping een gietvloer storten en die kan dan mooi doorlopen in het toilet.

We laten de tegels lekker zitten. Er zijn er een aantal van de muur af gevallen die we terug ‘plakken’. Boven de tegels is behang tegen de muur geplakt (net als in de rest van het huis, dit was een behang- en tapijtparadijs). Ik wil dit eraf halen en het liefst behangen met een vogelbehangetje.

flamingo

via Domestic Sluttery

vogels

Of takken.

takken

via Designed for Life

Wat natuurlijk ook een leuk idee is om het met effen behang te behangen en daar zelf een patroon of iets dergelijks op te tekenen. Zoals A Beautiful Mess heeft gedaan.

tekenen

Hoe ziet jouw toilet eruit? En wat zou je er eventueel aan willen veranderen?trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

6 Reacties op “Ons huis: toiletinspiratie”

 1. Petra says:

  Het toilet is volgens mijn in de interieurstyling de meest ondergewaardeerde ruimte in huis, terwijl je er zulke leuke dingen mee kunt doen. Reken maar uit hoeveel uren je er in je leven doorbrengt, en dan reken ik nog niet voor mensen met een darmziekte die er soms dagenlang op vertoeven (helaas). Dan mag het toch best mooi gestyled zijn? Ons eigen toilet is nog steeds niet af overigens, hoewel ik op de muur wel een magneetbord heb hangen met daarop foto’s en kaarten van toiletten. Gekke toiletten, mooie toiletten, bordjes met de woorden wc, toilet etc. uit het buitenland, mensen op wc’s, dieren op wc’s, etc. Misschien een beetje gek, maar ik hou ook wel van een beetje humor daar 🙂 Ben heel benieuwd wat het bij jullie wordt!

 2. Anke says:

  Op mijn moeders toilet heb ik het plafond volgeplakt (met kit) met vlinders, heel leuk! Wil zelf ooit nog eens met (plastic) grasmatjes doen, ooit eens ergens gezien, zag er zo gaaf uit!

 3. Annelies Vermeulen says:

  Ik denk inderdaad dat het de meest ondergewaardeerde ruimte is Petra.

  Klinkt gezellig Anke!

 4. Sas says:

  wat een leuke inspiratie! Wij hebben net onze wc een make-over gegeven qua tegels en alles 😀

 5. Ons huis: de tussenstand #2 | Allihoppa says:

  […] Ons huis: toiletinspiratie […]

 6. ikovemyinterior says:

  Super leuke toilet inspiratie!