Ons huis: de tussenstand

Veel mensen zijn benieuwd hoe het met mijn huis gaat. Nou mensen, hier is het. Ik vind het wel een beetje eng om al die troepfoto’s zomaar hier te delen. Maar goed, dit is nou eenmaal hoe het er hier uitziet. 

Je denkt misschien dat we hier de afgelopen maanden niks hebben uitgevoerd, maar er is wel degelijk veel gebeurd. Zo hebben we de hele vloer op de benedenverdieping eruit gesloopt en is de betonvloer in delen gestort. De vloerverwarming zit er ook al in. Dat gaat heel fijn worden in de winter.

keuken_allihoppa

Dit is de keuken.

werkkamer_allihoppa

Mijn lekkere lichte werkkamer. Deze kamer geeft me altijd het gevoel dat het wel goed komt, omdat ‘ie al een aardig eindje gevorderd is.

We kwamen erachter dat het huis aan de voorkant helemaal niet geïsoleerd is. Moet dus ook nog gebeuren.

Zie je die strook uit het plafond? Daar gaan we het plafond verstevigen met een metalen balk, zodat boven de vloer wat steviger is en minder veert.

Van de woonkamer kon ik geen fatsoenlijke foto maken, omdat er zo veel in staat. Maar als je bovenstaande foto’s ziet, kun je je vast wel iets voorstellen bij de woonkamer 😉

badkamer_allihoppa

De hele badkamer is eruit gesloopt en we hebben er een nieuwe vloer in gemaakt. Omdat het een houten huis is, kun je hier gewoon door de kieren naar buiten kijken. Superhandig 😉

En waar doucht Annelies dan nu? In de schuur. Daar staat ook ons keukenblad en kunnen we koken op ons campinggasstelletje.

gang_allihoppa

Van de trap hebben we de vloerbedekking getrokken (wat een werk!). Helaas bleef er wel een heleboel lijm achter. En het is een heel smerig werkje om dat eraf te branden en te krabben. Uiteindelijk hoop ik dat we een hele mooie witte trap krijgen.

woonkamer_allihoppa

En boven hebben we een woonkamertje gemaakt in een van de slaapkamers.

Dus… nog genoeg te doen. De eerste prioriteit is de badkamer. Ik zie het niet zitten om nog in de schuur te douchen als het straks echt kouder wordt. Nu is het soms al best fris. Oh wat zal dat een luxe zijn om gewoon weer in huis te douchen.

Benieuwd naar hoe het huis eruitzag toen we het kochten? En wat mijn plannen ermee zijn? Lees dan deze artikelen:

Ons huis: slaapkamerinspiratie

Ons huis: badkamerinspiratie

Ons huis: werkplekinspiratie

Ons huis: keukeninspiratie

Ons huis: woonkamerinspiratie

Ons huis: toiletinspiratietrefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

10 Reacties op “Ons huis: de tussenstand”

 1. Denise Beckand says:

  Oh ik herken dit zo!! Later, als alles klaar is denk je hier met plezier aan terug. Geloof me, ik spreek uit ervaring 😉 Succes met de verbouwing, leuk dat je dit hebt laten zien.

 2. Eva says:

  Wat een geweldig huis zeg! De buitenkant ziet er echt als een sprookje uit en als straks de binnenkant helemaal af is.. oeeh 🙂 Veel succes!

 3. Ama says:

  Ai, traplijm, die klus herinner ik me ook nog van ons huis. Je ziet wel de belofte door de troepfoto’s heen, hoor! Succes met de verbouwing 🙂

 4. Annelies Vermeulen says:

  @Denise Dankjewel. Ik kan het me nu nog even niet voorstellen, maar ik vertrouw op jouw ervaring 🙂

  @Eva Dankjewel!

  @Ama Bedankt! Fijn dat het te zien is, dat geef me moed 🙂

 5. mw ekster says:

  Je huisje gaat later super uitzien! Het is maar goed dat je ‘rommel’ fotos laat zien. Ik heb een dromerige beeld bij een huis renoveren. Jeetje zoveel werk!
  Succes!!

 6. Ons huis: de tussenstand #2 | Allihoppa says:

  […] Ons huis: de tussenstand […]

 7. Ons huis: de tussenstand #5 | Allihoppa says:

  […] Ons huis: de tussenstand […]

 8. Allihoppa’s favorieten: gordijnen | Allihoppa says:

  […] Ons huis de tussenstand Ons huis de tussenstand #2 Ons huis de tussenstand #3 Ons huis de tussenstand #4 Ons huis de tussenstand #5 […]

 9. Huisupdate #6: Studio Hoppa | Allihoppa says:

  […] Huisupdate #1 Huisupdate #2 Huisupdate #3 Huisupdate #4 Huisupdate #5 […]

 10. Huisupdate #7: de woonkamer | Allihoppa says:

  […] huis: woonkamerinspiratie Ons huis de tussenstand Ons huis de tussenstand #2 Ons huis de tussenstand #3 Ons huis de tussenstand #4 Ons huis de […]