Ons huis: de tussenstand #5

Het is tijd voor weer eens een huisupdate. De vorige is van 13 februari, de dag voordat Olivier werd geboren. Grappig idee vind ik dat. Toen was er nog geen baby in huis, nu wel. Dat voelt als een ander tijdperk. Sindsdien is er niet heel veel gebeurd in huis, andere prioriteiten, maar toch wel wat. 

werkkamer_allihoppa

De vorige keer begon ik met mijn werkkamer, dus nu ook. Ik was toen bezig met de kast in elkaar zetten. Overal stonden dozen, het was een troepje. Mijn spullen hebben nog steeds niet allemaal de juiste plek, maar inmiddels ziet het er al iets opgeruimder uit. De kast zit in elkaar en de afgelopen weken heb ik het meeste een plekje kunnen geven in de kast. In mijn vorige huis had ik een open kast, maar ik ben nu heel blij met een dichte. Niemand die al je troep ziet. Deurtje dicht, klaar 🙂 Ik wil hier nog een leuk wandrek ofzo waar ik wat spullen op kwijt kan, maar verder ben ik al heel tevreden met mijn kamertje. Het is er licht en  ik heb een fijn uitzicht. Ik maak trouwens altijd foto’s als er geen auto’s langskomen, maar het is best een drukke weg hoor waar we aan wonen. Dat vind ik trouwens helemaal niet erg, binnen heb je er geen last van.

woonkamer_allihoppa_2

Ah de woonkamer. Even kijken, wat is daar veranderd. Het oogt wat opgeruimder. De planten op de grond zijn of naar buiten, of hebben een ander plekje in huis gekregen. We hebben nieuwe tijdelijke gordijnen, die mijn schoonmoeder maakte. Ik weet wel wat ik wil: plisségordijnen. Maar daar moeten we nog even voor sparen. En er zijn andere prioriteiten. Verder is onze palm terug uit de winteropvang. Ik vind ‘m zo mooi! En de lamp die ik zelf in elkaar moest zetten hangt ook. Ik vind het een echte blikvanger.

woonkamer_allihoppa

Aan tafel staan nu de mooie stoeltjes die eerst op onze slaapkamer stonden. En de box neemt een vrij grote plek in het huis in. Niet het mooiste meubelstuk, maar wel heel praktisch 🙂

keuken_allihoppa

In de keuken is denk ik het minste veranderd. Zichtbaar dan. Want we hebben er nu, in tegenstelling tot in februari, wel warm water. En we hebben nu een keukentafel waar we altijd aan ontbijten. Eerste prioriteit in de keuken is nu toch wel de afzuigkap. Ik zet nu altijd een raampje open, maar soms is dat best fris. En dan hangen we nog een plank aan de muur.

badkamer_allihoppa

Dan de badkamer. Het bad staat binnen! Dat was nog een heel gedoe, want het ding is loeizwaai. We hebben een graafmachine laten komen die het bad op het balkon heeft gezet, waarna het met drie mannen op zijn plek is gezet. Het bad is helaas nog niet aangesloten, maar hopelijk kunnen we binnenkort lekker badderen. Verder moeten we de douchewand nog plaatsen en een wastafelmeubel maken. Mijn vader hing de rolgordijnen op, wat het al een stuk affer maakt.

gang_allihoppa

gang_allihoppa_2In de gang hing ik wandknoppen op waar we onze jassen aan kunnen hangen. Over de kwaliteit van die knoppen ben ik niet erg te spreken, want sommige gingen al kapot bij het ophangen. En er is al weer een uit de muur gevallen. Erg jammer, want ik vind het wel mooi staan. Ook hing ik de spiegel op die ik een jaar geleden op een rommelmarkt vond.

slaapkamer_allihoppa

slaapkamer_allihoppa_2

Dan nog even twee foto’s van onze slaapkamer. Waar weinig spectaculairs gebeurd is, maar ik het wel wat gezelliger maakte. Echte nachtkastjes staan nog op het verlanglijstje.

tuin_allihoppa

En dan de tuin. Volgens mij heb ik die nog nooit laten zien hier. Was ook nooit de moeite waard, want hij stond vol bouwafval, onze meubels onder zeilen, etc. Nog steeds is het niet mooi, maar ik wil er wel mee aan de slag gaan. Het lijkt me leuk om wat gras in de tuin te hebben en ik wil graag een pergola. De afvalbakken moeten wat uit het zicht en die enorme stapel hout achterin de tuin gaan we deze zomer helemaal opstoken, is de bedoeling. tuin_allihoppa_2

En dit is de achterkant van ons huis.

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte. Hebben jullie er nog vertrouwen in dat het ooit goedkomt? Wij wel hoor, al zal het wel een stuk langzamer gaan omdat hier nu een baby’tje in huis is. Er zullen altijd wel dingen blijven om te doen, maar dat is ook wel de charme van het huis.

Benieuwd naar de vorige tussenstanden?

Ons huis: de tussenstand

Ons huis: de tussenstand #2

Ons huis: de tussenstand #3

Ons huis: de tussenstand #4

 

Benieuwd naar hoe het huis eruitzag toen we het kochten? En wat mijn plannen ermee zijn? Lees dan deze artikelen:

Ons huis: slaapkamerinspiratie

Ons huis: badkamerinspiratie

Ons huis: werkplekinspiratie

Ons huis: keukeninspiratie

Ons huis: woonkamerinspiratie

Ons huis: toiletinspiratietrefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Ons huis: de tussenstand #5”

  1. Eva says:

    Wat ziet het er al fijn uit! Echt al heel erg af vergeleken met de eerdere edities 🙂 En wat een fijne sfeer heb je gecreeerd zeg!

  2. Lotte says:

    Wat leuk om zo de ontwikkelingen te zien! En wat ziet het er allemaal leuk uit! En ja hoor, ik heb er ook alle vertrouwen in dat het allemaal afkomt 🙂 Alles op z’n tijd!