Ons huis: de tussenstand #4

Het is wel grappig. Ik heb jullie maandenlang hier de rommeligste verbouwingsfoto’s laten zien. En nu het hier enigszins op een huis begint te lijken, had ik steeds de neiging om op te ruimen voor de foto’s en alles mooier te maken. Terwijl, jullie zijn wel wat gewend nu toch?

Okee, hoe ons huis er nu uitziet dan  maar. De laatste foto’s die ik hier liet zien, zijn van iets meer dan een maand geleden. Sindsdien is er weer veel gebeurd: de muren zijn geschilderd, er ligt een vloer in, het keukenblok is teruggeplaatst en de badkamer is in gebruik.

huis_allihoppa_4

Okee, we beginnen bij de op dit moment rommeligste kamer: mijn werkkamer. De kast zit net in elkaar (oh man Ikea-kasten, je zou ze wat aandoen) en ik kan dus beginnen met dozen uitpakken. Heerlijk om alles weer een plekje te geven. Maar daar wordt het dus wel eerst heel erg rommelig van. Ik ben heel blij met de kleur op de muur hier (Flowerbulb van Flexa). Het is een vrij felle kleur, en als ’s ochtends hier de zon op de muur staat, krijgt de hele kamer een roze gloed.

huis_allihoppa_2

De woonkamer! Oh oh, wat ben ik blij met de woonkamer. Ik heb het er al maanden over met vrienden: Ik wil gewoon weer eens een kopje thee zetten in de keuken en dan met een boekje op de bank zitten. Nou, dat kan eindelijk hoor! Ik kan zelfs een plaatje draaien, of tv kijken. Hier kun je ook de vloer goed zien, hoewel die nu nog wat stoffig is. We hebben een bamboevloer laten leggen die uit allemaal kleine strookjes bestaat. Dat geeft een leuk pixelachtig effect. De vloer ligt op de hele benedenverdieping.

huis_allihoppa

De andere kant op. We hebben de muur van de woonkamer lichtroze geschilderd. Ik wilde eigenlijk wel weer een mintgroene kleur, maar Lucas vond dat niet kunnen omdat we dat in het vorige huis ook hadden. Ik wilde dan weer geen blauw, rood of paars en zo kwamen we uit op ‘lafroze’. Toen het op de muur kwam, schrok ik een beetje omdat het zo meisjeskamerachtig was, maar nu met de meubels ervoor en de muur erin vind ik het juist een lief subtiel kleurtje.

Natuurlijk moet er ook nog veel gebeuren in de woonkamer. We hebben nog geen gordijnen, we hebben nog geen plinten en ik wil graag nog wat planken aan de muur. Maar oh, wat ben ik blij met onze woonkamer.

huis_allihoppa_3

Dan de keuken. Het keukenblok staat er, het fornuis werkt, nou blijer kun je me niet krijgen hoor. Weet je hoe comfortabel koken het is in een keuken, als je de schuur gewend bent 😉 We hebben nog veel plannen voor de keuken. De afzuigkap moet nog hangen, we willen een plank aan de muur, we willen een aanrechtblad dat doorloopt over de vaatwasser en de wasmachine, kozijnen, en oja lampen zijn ook leuk. Maar daar hebben we de tijd voor, want we blijven hier toch nog minstens 30 jaar wonen. Waar ik heel blij mee ben is de kleur op de muur (Flexa Puur Oceaan). Ik was bang dat het te heftig zou zijn, maar ik vind het zelfs bij dit oude keukenblok mooi staan. De keuken is heel licht, met 3 ramen en een deur met glas, dus hij kan zo’n donkere kleur wel hebben.

huis_allihoppa_5

De badkamer, die is nu gecoat. De muren en de vloer zijn nu in één stuk gecoat, waardoor daar geen water meer kan lekken. We hebben een toilet en een douche. Het bad en de wastafel moeten nog geplaatst worden. Net als de douchewand. Maar we kunnen douchen! De rolgordijnen staan ook al klaar om voor de ramen te hangen. Oh, en zie je die speaker daar boven het toilet in de muur? We hebben er vier in de badkamer, dus we kunnen er discoën.

huis_allihoppa_7

De hal was de vorige keer voor de helft geschilderd, en nu is ook de andere helft gebeurd. Ik moest er wel 5 lagen op smeren, want dat donkergroen dekt voor geen meter.  Maar nu ben ik er dan ook wel heel blij mee, al steekt de trap er nu wel weer erg bij af.

huis_allihoppa_6

En dan nog even een foto van de babykamer. Eindelijk konden alle dozen naar beneden en kon ik dus ook de babykamer wat gaan inrichten. Het is nu nog vrij kaal, maar daar zal de baby weinig last van hebben verwacht ik. Ergens de komende drie weken zal hij zijn intrede doen in dit huis. Spannend!

Zo, dat was de tussenstand van februari. Benieuwd naar de vorige tussenstanden?

Ons huis: de tussenstand

Ons huis: de tussenstand #2

Ons huis: de tussenstand #3

 

Benieuwd naar hoe het huis eruitzag toen we het kochten? En wat mijn plannen ermee zijn? Lees dan deze artikelen:

Ons huis: slaapkamerinspiratie

Ons huis: badkamerinspiratie

Ons huis: werkplekinspiratie

Ons huis: keukeninspiratie

Ons huis: woonkamerinspiratie

Ons huis: toiletinspiratietrefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

6 Reacties op “Ons huis: de tussenstand #4”

 1. Karlijn says:

  O jeeee wat schiet het op! Het begint echt jullie huis te worden nu he?! En volgens mij kan de baby nu wel komen of niet 🙂

 2. Nathalie says:

  Het wordt steeds mooier. En dat ‘Frankrijk uitzicht’ dat jullie hebben. Zo mooi! Nog maar 3 weekjes; spannend!!!

 3. ktrn says:

  Wat mooi! Ik vind het altijd inspirerend om anderen hun verbouwavontuur te zien. Hier zijn we ook al een hele tijd bezig en je blijft maar werk hebben, pfuh 🙂

 4. Eva says:

  Wat geweldig om het zo te zien opschieten zeg! 🙂

 5. Yvonne says:

  Yay! Zo fijn, Hoppert! 😉 x

 6. Myriam says:

  Wat een leuke, verschillende kleurtjes heb je gekozen. Het ziet er steeds beter uit. 🙂