Ons huis: badkamerinspiratie

We hebben een nieuw huis! En oh, ik ben er zo blij mee. Het ligt net buiten Utrecht, lekker in het groen. Wel aan een drukke weg en aan het spoor, maar dat neem ik graag voor lief.

Lucas en ik waren al jaren op zoek naar een huis, en hadden de moed bijna opgegeven. Een huis met tuin en garage, op fietsafstand van Utrecht, in onze prijsklasse, nee dat zat er blijkbaar niet in. Tot we afgelopen december opeens dit huis in onze mailbox kregen. Tegelijkertijd riepen we naar elkaar: ‘Dat huis!’ We wisten eigenlijk meteen dat we het moesten hebben. We maakten een afspraak, bekeken het huis en toen we naar buiten liepen wisten we zeker dat we het wilden hebben. Wilden hebben? Nee moesten hebben! We wisten nog net naar huis te fietsen, maar daar belden we meteen de makelaar dat we het wilden hebben. Na één bezichtiging 🙂 Het bod werd geaccepteerd en na een stressvolle periode vol hypotheek- en andere huizenregelellende, is het huis nu van ons! Het is nog steeds een beetje onwerkelijk.

Het huis ligt lekker in het groen, in de tuin hangen vogelhuisjes waar meerdere vogels een nestje hebben gemaakt en het huis zelf vind ik ook prachtig. Het is een houten huis uit 1934 dat is gebouwd in de ‘Verboden Kringen’. Dat is een cirkel rondom Fort Vechten dat achter ons huis ligt. Vroeger wilden ze vrij uitzicht hebben vanuit het fort om te kunnen schieten op de vijand. Maar mensen wilden ook graag in dit prachtige gebied wonen. De oplossing: houten huizen die in geval van oorlog snel afgebrand konden worden. Vandaar al het hout dus!

Van buiten is het huis prachtig. Van binnen is het, tja hoe zal ik het noemen, niet meer van deze tijd. Verouderd. Vintage? Kan ook 😉 In elk geval is er genoeg te diy’en.

Ik wil jullie per keer een kamer laten zien. Hoe die kamer er nu uitziet en wat mijn ideeën zijn voor die kamer. Is dat leuk?

Als eerste de badkamer, omdat daar volgens mij de meeste winst te behalen is. Oftewel het meeste werk te verzetten is.

Kijk zo ziet ‘ie er nu uit:

badkamer

Bruine tegels, bruine tegels, een lavet en dus geen douche. Dat lavet hebben we er inmiddels al uitgebroken trouwens. De wastafel die erin zit, en niet op de foto staat, is trouwens nog best okee. Wit met een marmeren plankje. De badkamer is wel ruim, dus er zijn best mogelijkheden. Een bad bijvoorbeeld zou kunnen (onder het raam zodat je naar buiten kan kijken?). En een tweede toilet is ook fijn.

Verder geen gordijnen, maar jaloezieën. En ook niet de wasmachine in de badkamer. Waar die dan wel moet komen, is nog even de vraag.

Ik wil de badkamer licht maken met hier en daar wat kleur. Blauw waarschijnlijk, dat is toch dé kleur voor een badkamer. Bijvoorbeeld zoals op onderstaande foto.

badkamer_1

via inspirationfordecoration.blogspot.com

Of de tegels van deze badkamer.

badkamer

via viewmasters.fi

Hoewel ik helemaal wit ook wel weer heel mooi vind.

Kijk voor meer badkamerinspiratie op mijn Pinterest.

Wat zou jij doen met deze ruimte?

badkamer

via The Style Filestrefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

4 Reacties op “Ons huis: badkamerinspiratie”

 1. Frauke says:

  Oh, die vloer op de laatste foto. Prachtig.

 2. mw ekster says:

  Hoera! Een huis! Het grote inrichten kan beginnen:-).
  Ik ben voor een bad 🙂

 3. Ons huis: de tussenstand | Allihoppa says:

  […] Ons huis: badkamerinspiratie […]

 4. Allihoppa’s favorieten: badkamer | Allihoppa says:

  […] Benieuwd naar hoe de badkamer eruit zag toen we het huis kochten? Lees dan mijn artikel over onze plannen. […]