Mijn favoriete boeken van nu

Boekenworm, dat is een woord dat wel van toepassing is op mij. Ik lees graag en veel, hoewel ik er na een werkdag vol lees- en schrijfwerk niet altijd meer zin in heb, dan zie ik liever iets anders dan letters. Maar over het algemeen: kom maar op met die boeken! Daarom deel ik vandaag een aantal van mijn favorieten.

boeken

Where’d you go Bernadette van Maria Semple

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit boek kocht vanwege de prachtige omslag. En om de quote van Jonathan Franzen, een van mijn favoriete schrijvers. Maar gelukkig is niet alleen cover van dit boek mooi, ook het verhaal zelf is goed. Het gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over Bernadette die kwijt is. Het verhaal is een reconstructie die haar puberdochter maakte aan de hand van e-mails, andere documenten en haar eigen ervaringen met moeder Bernadette. Het boek is erg grappig, ondanks de soms trieste verhaallijn. En of ze haar vindt? Dat moet je zelf maar lezen 🙂

Dansen op de vulkaan van Floor de Goede

Deze graphic novel van Floor de Goede is (semi-)autobiografisch en gaat over Flo die op vakantie gaat zonder zijn vriend Bas en hem zo mist dat hij niet van de vakantie kan genieten. De tekeningen zijn prachtig en het verhaal ook. De situaties zijn herkenbaar en mooi weergegeven. Aanrader!

flow

 

Het Flow Naar Buiten-boek

Van tijdschrift Flow word ik altijd blij, maar van het Flow Naar Buiten-boek word ik nog veel blijer. Allerlei verhalen over dieren, de natuur en naar buiten gaan in het algemeen. Van plantjes herkennen tussen de stadse stoeptegels tot weetjes over dieren. Bovendien zitten er bij het boek leuke goodies, onder meer prachtige posters en een raamsticker. Ik had ‘m veel te snel uit, misschien begin ik gewoon weer vooraan met lezen.

veg

Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Een kookboek is natuurlijk geen leesboek, maar toch. Dit is een heel fijn boek. Zeker voor (nep)vegetariërs als ik. (Soms eet ik wel vlees en vis, maar echt heeeeel weinig.) Veel (voor mij althans) nieuwe manieren om groentegerechten te maken, maar wel met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Ik vind het zo vervelend als je eindeloos moet zoeken naar een of ander kruid. Maar dat hoeft dus niet. Wij kookten nu een aantal keer uit dit boek en het was elke keer lekker.

 



 
 
 
 

Reacties