Maak een creatieve cactusschaal – Urban Jungle Bloggers

Ik kan me nog steeds niet inhouden als het om cactussen gaat. Het is erg. Ik wijt het maar aan het feit dat ik als kind al naar die bakken vol kleine cactusjes staarde en droomde van een vensterbank vol van die stekelige schatjes.

Die vensterbank vol heb ik inmiddels. Maar ik wil graag ook nog wat groen in de badkamer. En toen ik bij het tuincentrum was, kwam ik weer bij de cactussen uit. Ik wilde ze deze keer wel bundelen, in een schaal of kom. Van glas. Iets dat perfect uitkomt met het Urban Jungle Bloggers-thema van deze maand: plants and glass.

Plants and glass_allihoppa_5

Oh en inderdaad, deze foto’s zijn niet in de badkamer gemaakt. Want het plankje waar de cactuskom op moet staan, is nog niet af. Dus dan maar even zo. Maar komt goed, volgende week staat mijn kom in de badkamer.

Voor deze cactuskom kocht ik twee cactussen en een vetplantje. Thuis had ik nog wat mooie steentjes die ik ooit van mijn zus kreeg. Ook kocht ik eens minibeestjes en die komen goed van pas in deze schaal.

Plants and glass_allihoppa_3

Wat heb je nodig

Glazen kom
Cactusgrond
Cactussen en vetplantjes
Steentjes
Beestjes
Ander decoratiemateriaal

Doen

Ja best simpel natuurlijk. Vul je kom met cactusgrond, plant je plantjes en geef ze wat water.

Doe dan de rest van je decoratie in de kom.

En klaar alweer!

Plants and glass_allihoppa_2

Ken je Urban Jungle Bloggers nog niet? Urban Jungle Bloggers is gestart door Igor en Judith. Bloggers van over de hele wereld delen hun ideeën om van je huis een ‘urban jungle’ te maken met mooie planten. Elke maand is er een thema.

Plants and glass_allihoppa_4trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties