Koelkast schilderen met schoolbordverf

De koelkast schilderde ik een hele tijd terug. Hij stond al sinds de zomer te pronken in de keuken. Maar de keuken zelf stond nog niet zo te pronken – to put it mildly. Dus moest ik wachten, want ik wilde toch wel mooie foto’s maken van onze mooie koelkast. Maar vandaag kon ik niet meer wachten tot de keuken echt helemaal klaar is. En ik maakte eindelijk de foto’s van de koelkast met schoolbordverf.

Doordat er zo’n tijd tussen het schilderen van de koelkast en nu zit, ben ik de foto’s kwijt waarin je ziet hoe ik de koelkast heb geschilderd. Lekker handig. Maar ik zal extra mijn best doen om heel goed uit te leggen hoe ik het heb gedaan.

We wilden trouwens de koelkast helemaal niet schilderen. We wilden gewoon een nieuwe koelkast. Maar niet gewoon een nieuwe koelkast, een mooie koelkast. Een Smeg ofzo. Maar ja, die zijn natuurlijk niet goedkoop. Dus besloten we dat geld in de nieuwe keuken te steken en onze koelkast op te knappen.

koelkastschilderen_allihoppa_4

Wat heb je nodig

Schroevendraaier
Schuurpapier
Primer voor plastic en metaal
Schoolbordverf
Kwast
Roller

koelkastschilderen_allihoppa

Doen

Schroef je koelkast uit elkaar. Deuren eruit. Klepjes eraf.

Maak dan alles goed schoon en vetvrij.

Schuur het metaal licht op.

Zet dan alles in de primer. Onze primer was geschikt voor metaal en plastic. Check even of je voor elk materiaal de juiste primer hebt. Let er ook op dat je alle hoekjes en gaten schildert. Het is namelijk lastig te zien of je alles hebt nu je alle klepjes en deuren eraf hebt gehaald.

Laat goed drogen.

Dan kun je beginnen met de schoolbordverf. Rol de grote oppervlakken en gebruik voor de klepjes een kwast.

Er zijn volgens mij ook spuitbussen met schoolbordverf. Dat kan ook heel handig zijn voor al die klepjes, randjes en wat al niet meer.

Zet dan je koelkast weer in elkaar. En zet ‘m vooral weer voorzichtig op zijn plek. Onze koelkast was een beetje stuk na dit hele avontuur. Dat moet ik natuurlijk helemaal niet zeggen. Maar hij was zo weer gemaakt hoor! Dus laat je daardoor niet afschrikken. Je moet gewoon voorzichtiger doen dan wij 🙂

koelkastschilderen_allihoppa_5trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

7 Reacties op “Koelkast schilderen met schoolbordverf”

 1. Anouck Plume says:

  Cool! Het eindresultaat ziet er echt tof uit! Ik ga over een tijdje verhuizen en van dit soort projectjes gaan mijn vingers helemaal jeuken, zo veel zin om te DIYen in mijn toekomstige huis haha 😀

 2. Annelies Vermeulen says:

  Oh fijn een heel huis om te diy’en!

 3. De week rond {allihoppa} 2016-5/6 | Allihoppa says:

  […] Ik schilderde veel in de keuken. De muur antraciet, de plank (hangt op deze foto nog niet) zwart. De koelkast schilderde ik al eerder met schoolbordverf. […]

 4. Huisupdate: keuken voor en na | Allihoppa says:

  […] mooi bij de donkere muur. We kozen voor één plankje om de keuken open en ruimtelijk te houden. De koelkast hebben we zwart geschilderd met schoolbordverf, daar schreef ik al eens een heel artikel over. We dachten eerst dat we de vaatwasser en wasmachine […]

 5. Sabine says:

  Leuk hoor. Maar kan je het een beetje goed schoonmaken?

 6. Monique says:

  Hi!
  Ziet er mooi uit! Ik heb zelf net een koelkast gekocht maar de deuren zijn erg lelijk. Wat voor primer heb je gebruikt? Metaal primer? Was de krijtverf op waterbasis? en je primer ook?
  Dankje!

 7. Annelies Vermeulen says:

  Hoi Monique, we hebben plastic primer gebruikt, omdat de buitenkant van de koelkast van plastic is. De schoolbordverf en primer waren allebei niet op waterbasis, goed ventileren dus als je gaat schilderen.