Kinderkamerplannen

Nu er in de winter een nieuwe baby in Huize Hoppa komt wonen, is het tijd om boven het een en ander aan te passen. De baby gaat in het oude kamertje van Olivier slapen en Olivier krijgt een grote jongenskamer. Hij is een geluksvogel, want hij krijgt de beste kamer in het huis met een mooi vrij uitzicht. 

kamerolivier_2

Maar eerst moet er daar nog het een en ander gebeuren (understatement?). De kamer is niet geïsoleerd dus in de winter is het er ijskoud en in de zomer bloedheet. Dat moet dus eerst gebeuren. En daarvoor moesten alle wanden eruit gesloopt worden. Wat ook weer zijn voordelen heeft, want de kamer heeft een schuin dak, maar dat was met zachtboard verlaagd. Nu kunnen we dus de volledige hoogte van de kamer benutten, wat het meteen wat ruimer doet aanvoelen. Uiteindelijk (ooit, over 10 jaar ofzo ;)) willen we dat ook met onze slaapkamer gaan doen, want ook die is niet geïsoleerd.

kamerolivier

Verder had de kamer van Olivier joekels van inbouwkasten. Eigenlijk wel heel handig, maar het leek ons ook zo gezellig als hij straks in een groot bed onder de schuine wand kan slapen. Dus dag opbergruimte, hallo schuine wand.

Zo zag de kamer eruit toen het nog onze tijdelijke woonkamer was:

woonkamer_allihoppa

Als kleuren heb ik petrol en mintgroen in gedachten. Met de supermooie maanlamp van Hartendief bij het bedje en op de schuine wand gouden sterrenstickers. Waarschijnlijk doen we tapijt op de vloer, omdat dat A lekkerder speelt en B beneden minder geluidsoverlast geeft. Het poppenhuis van Ferm Living dat je aan de wand kan hangen, vind ik supermooi. Maar sinds Lucas me vijftien voorbeelden gaf van hoe Olivier dat waarschijnlijk zou slopen, is de lol er een beetje af. Maar ik zet ‘m toch lekker bij mijn favorieten. En een ladenkast die direct dienst kan doen als commode zou ook superhandig zijn.

Lamp: Hartendief
Muurstickers: Pöm
Poppenhuis: Ferm Living
Ladenkast: Bloomingville

 

Meer kinderkamerideeën vind je op mijn Pinterest.

En check ook meer voor- en nafoto’s van ons huis.



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties