Kastanjespinnenwebben

Je kunt het een kleuterknutselwerkje noemen. Mag ook best hoor. Maar ik heb me aan paar avonden prima vermaakt met kastanjes, satéprikkers en garen. Niet nadenken, alleen over kleur, en gewoon lekker weven.

kastanjespinnenwebben

Het duurde trouwens nog best even voordat ik weer onder de knie had hoe het garen het mooist om de stokkies bleef zitten. Dus zó makkelijk is het nou ook weer niet mensen. En als je zwanger, verkouden en behoorlijk moe bent van een werkdag is niks lekkerder dan wezenloos voor je uit te staren met een simpel klusje. Aangezien mediteren niks voor me is (stilzitten, niks doen, ik kan het niet), is dit denk ik het dichtst dat ik bij zen kan komen.

Dus. Jij ook lekker zen de herfst in?

kastanjespinnenwebben_allihoppa_5

 

Dit heb je nodig

Kastanjes
Satéprikkers
Snoeischaar (of iets dergelijks)
Restjes garen
Schaar

Doen

Steek de satéprikkers in de kastanjes.

Als je ze te lang vindt (zoals ik), dan knip je ze korter met de snoeischaar.

Maak een knoopje met je garen aan een van de prikkers en ga rond. Ik vond het resultaat het mooist als ik een keer rondging om elk stokje. Dan wordt het mooi strak.

Knoop steeds een nieuw kleurtje aan als je dat mooi vindt. En stop als je vindt dat je klaar bent. Tja, het blijft het een kleuterknutselwerkje he.

kastanjespinnenwebben_allihoppa_7

kastanjespinnenwebben_allihoppa_6

kastanjespinnenwebben_allihoppa_3trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Kastanjespinnenwebben”

  1. Omarm-de-herfst-lijst | Allihoppa says:

    […] De kastanjes vallen al uit de boom hier in de tuin. En langs de weg liggen alweer veel eikels. Tijd om er leuke poppetjes van te maken. Of spinnenwebben. […]