Kamer Olivier voor en na

Nou, dat duurde wat langer dan gepland, deze verbouwing van Oliviers kamer. Volgens mij begonnen we al zo’n beetje toen we wisten dat ik zwanger was, voorjaar vorig jaar. Maar het bleek er te lekken, de dakbedekking was niet goed en sowieso zie maar eens te verbouwen als er ook een kind rondloopt en er een in je buik zit.

Maar goed, nu is het af. Op de plinten en stopcontacten na. En Olivier heeft er al lekker kunnen slapen.

kamer olivier2

Van tevoren had ik bedacht dat de hoofdkleur van de kamer blauw moest zijn. De muur én de kast zijn denim drift van Flexa. En we kozen voor grijze vloerbedekking, zodat én Olivier wat warmer zit dan met laminaat én wij hopelijk minder last hebben van lawaai als hij er later met zijn vriendjes speelt (ijdele hoop? :)).

Maar met het grijs en blauw werd het opeens een hele koele kamer. Gelukkig waren er op twitter een aantal mensen (thanks!) die mij konden helpen met kiezen van warmere kleuren en zo voegden we geel en roze aan het palet toe.

De kast is de Ivar van Ikea.  Die kun je makkelijk zelf schilderen. De pootjes kocht ik bij Pretty Pegs en die heeft mijn vader eronder gezet. Met het openen van de deuren werden de kasten wel topzwaar, dus we hebben ze aan de muur vastgezet.

kamer olivier5

De wolk is een lamp!

kamer olivier3

kamer olivier4

kamer olivier7

We hebben alvast een eenpersoonsbed op de kamer gezet. Niet dat Olivier daar nu al in slaapt, maar om te spelen. En wie weet als logeerbed. Als Olivier uit zijn ledikant is gegroeid, dan kan hij in het grote bed gaan slapen.

kamer olivier8

kamer olivier9

Voor Oliviers boeken maakte mijn vader deze kast/bak. Iets soortgelijks had ik op pinterest (waar anders) gezien.  Ik schilderde ‘m roze en geel. Zo kan Olivier zelf zijn boekjes pakken en makkelijk weer opruimen.

kamer olivier10

kamer olivier12De beer van Assembli zette ik tijdens mijn zwangerschap in elkaar. Je bent er zo een paar uur mee bezig, met al het snijden, knippen, vouwen en plakken. Maar het resultaat vind ik erg geslaagd. De maanstandenslinger maakte ik vorig jaar en hing ik hier ook op.

kamer olivier11

Het enige wat nu echt voor geen meter meer past op zijn kamer, qua kleur dan, is zijn knalrode ledikant. Maar daar groeit hij vanzelf uit.

Inmiddels benieuwd naar de before-foto’s? Kijk zo zag het eruit toen we het helemaal gestript hadden. Je kon zelfs naar buiten kijken. Deze kamer was helemaal niet geïsoleerd en had een verlaagd plafond. Dat hebben we aangepakt. In plaats van zachtboard zijn de wanden en het plafond nu gestuukt.

kamerolivier_before

kamerolivier_before2

De kamer was ook nog even onze woonkamer toen we hier net woonden en beneden alles in puin lag. De inbouwkasten hebben we dus weggehaald. Jammer van de opslagruimte, maar de kamer wordt er wel veel ruimer van.

olivier_before

Benieuwd naar de rest van onze verbouwingsverhalen? Check ons huis.trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

6 Reacties op “Kamer Olivier voor en na”

 1. Stephanie says:

  Die pootjes onder die kast! Die zijn vet leuk! :D:D:D
  ik word er helemaal hebberig van.
  De kamer is ook ontzetten leuk geworden !

 2. Annelies Vermeulen says:

  Dankje Stephanie!

 3. Sarah says:

  Wat een onwijs schattige kamer is het geworden. Vind het boeken kastje heel erg leuk.

 4. Het stoeltje van Olivier | Allihoppa says:

  […] verf had ik nog liggen van de kasten in Oliviers kamertje. Het gaat te ver om een tutorial te maken van het schilderen van een stoeltje. Goed schuren en in […]

 5. +20 Ideas para personalizar tu armario Ivar de Ikea. Decoralia.es says:

  […] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, […]

 6. 20 Ikea Ivar Hacks - Amazing Ikea Ivar Cabinet Makeover Ideas says:

  […] Pretty Ikea Ivar Hack For The Nursery from Allihoppa I love this […]