Jens is 1 jaar – een fotoboek

Jens is 1 jaar! Serieus, hoe snel gaat de tijd? Sneller dan anders hoor, dat kan ik je wel vertellen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik een jaar geleden met een dikke buik (nietmeer zo heel hard) rondliep en hoopte dat die baby zich toch tenminste voor de kerst zou laten zien. Dat deed hij gelukkig en daar was onze lieve Jens op 22 december.

fotoboek_allihoppa_3

En nouja, sindsdien zijn er twee weken voorbij gegaan – voor mijn gevoel- en zijn we op magische wijze toch een jaar verder. Ondertussen is Jens toch echt wel een beetje baby-af en is hij vooral heel druk met lopen. Aan je vingers, achter een stoel of achter het loopwagentje. Hij is daarin veel handiger dan Olivier destijds was en dat is wel heel grappig om te zien.

Nu is dat jaar natuurlijk echt wel voorbij gegaan, ondanks dat het zo ontzettend snel ging. Maar, zoals ze altijd zeggen, gelukkig hebben we de foto’s nog. Toen Olivier 1 werd, maakte ik voor hem een fotoboek. En omdat de jongere broertjes en zusjes het vaak moeten doen met een wat gebrekkerige verslaglegging van hun eerste jaren, wilde ik toch in elk geval zorgen dat Jens ook een fotoboek van zijn eerste jaar is. En eerlijk is eerlijk, bij Olivier ben ik ook niet verder gekomen dan dat eerste boek.

Van fotofabriek.nl mocht ik een fotoboek maken.  (Ik heb een hardcover, liggend A4-formaat.) Dat gaat heel eenvoudig: je downloadt de fotosoftware op je computer (dat duurde trouwens wel even, maar dat kan ook aan onze aftandse internetverbinding liggen, je woont in het buitengebied of niet natuurlijk), zoekt de beste foto’s uit (de grootste uitdaging nog) en sleept ze naar de juiste pagina. Kind kan de was doen (maar dat doen ze helaas nooit)! Ik ben heel blij met ons boekie voor Jens. Heel leuk om langs al die herinneringen te bladeren en zo toch een beetje dat eerste jaar af te sluiten. En nu neem ik me voor om elk jaar een fotoboek te maken. Een soort jaaroverzicht misschien? Wie weet 🙂

En ja sorry, wij plaatsen onze kinderen niet herkenbaar op internet, dus Jens heeft ballonnen op zijn ogen. Ik weet het…fotoboek_allihoppa_2 
 
 
 

Reacties