Je foto op karton drukken + winactie

In mijn zoektocht naar foto’s waarop ik kon borduren, kwam ik deze foto van onze reis door Canada tegen. Ik weet niet meer precies waar ik ‘m nam, maar door het beeld van die weg door de bergen krijg ik wel enorm veel zin in een mooie roadtrip.

Dus toen Tonki mij vroeg of ik een foto wilde laten drukken, wist ik wel welke ik moest kiezen. En ik ben er heel blij mee. Ik heb mijn foto op mijn nieuwe kastje in de slaapkamer staan, dus ik kan er lekker bij wegdromen 🙂

Tonki is trouwens een ecologisch, kartonnen fotolijstje dat bedacht is in Italië door de ontwerpers Ruggero Frigoli en Alessandra Renis.

Hoe Tonki is ontstaan, is een heel romantisch verhaal. Alessandra woonde in Londen en Ruggero in Italië. Van zijn laatste geld kocht hij een ticket. Eenmaal aangekomen in Londen schreef hij de straatnaam op een stuk karton en liftte ernaartoe. Als aandenken besloten de twee hun foto op dit stuk karton te drukken en er een lijstje van te vouwen. En dat was de eerste versie van Tonki. Ik vind het schattig.

Het is makkelijk om een foto bij Tonki  te uploaden. Je kunt bijvoorbeeld een instagramfoto kiezen of een andere foto die je op de website op de juiste grootte kunt uitsnijden. Je foto wordt gedrukt op gerecycled karton. Je Tonki komt ongevouwen bij je thuis en het is heel simpel om ‘m in elkaar te zetten. We houden wel van een beetje diy’en toch?

Winactie

Het leuke? Van Tonki mag ik een van jullie blij maken met je foto op een kartonnen fotolijstje. Laat mij in de comments weten welke foto jij afgedrukt zou willen zien en waarom. En like Tonki en Allihoppa op Facebook. Dan kies ik op 13 juli de winnaar. Succes!

tonki_allihoppa_2trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

12 Reacties op “Je foto op karton drukken + winactie”

 1. Daisy says:

  Ik heb de pagina;s geliket hoor. Hele leuk winactie :). Ik heb van mijn laatste vakantie met mijn ouders een foto van het strand in Grancanaria. Ik vind dit een hele bijzondere foto omdat 1 mijn carrière hiermee op gang kwam (die foto was mijn eerste publicatie). En omdat het de laatste vakantie met mijn familie was.

  Het bijzondere aan de foto: het was hartstikke zomer en het eiland was echt uitgestorven. Bizar, en eng eigenlijk.

 2. Anne says:

  Leuke winactie!! Ik doe mee!

  Wat een leuk product, de Tonki. Duurzaam, hip, DIY en mooi.
  Daar zou ik er graag een van in mijn huis hangen.
  De foto die ik zou willen gebruiken is er een van mijn lief en mijzelf. Omdat ik zo blij met m ben en zeker weet dat we fantastisch uitkomen in een Tonki fotolijstje 😉
  Zeker nu ik het romantische verhaal ken van het ontstaan van de Tonki!

 3. jojanneke says:

  Goedenmorgen! Wat een prachtig beeld geeft dat karton en zo’n foto….de lijst zit er al gelijk omheen..naturlijk Tonki gelijk geliked…Allihoppa zat al in de like-lijst! De foto die ik op karton zou willen zien is de foto die ik in Krakau heb gemaakt van een vogel die het slachtoffer was geworden van een snelle auto en waar al zovaak overheen gereden was, zodat die onderdeel was geworden van de weg..het was een soort fossiel geworden, prachtig!

 4. Karlijn says:

  Wow Annelies, dit is tof! Ik kende Tonki nog niet, maar het idee erachter is prachtig. Duurzaam, maar ook heel mooi! Als ik zou winnen zou ik een foto uit Kopenhagen laten afdrukken. Ik heb het daar zo leuk gehad, dat ik dat graag elke dag aan de muur zou willen zien. Fijne avond! X

 5. Nynke says:

  Ik wil graag een foto van mijn 3 nichtjes die in Australie wonen, die zie ik dus veel te weinig en zou leuk zijn als ik daar een mooie afdruk van heb.

 6. Marije Bons says:

  Wauw, wat een super mooi product! Mooi qua uiterlijk, maar ook door het romantische verhaal!
  Ik heb een mooie foto gemaakt van de zonsopkomst. Ik bracht de babyzoon naar de gastouder, manlief kleuterdochter naar school en daarna ging ik snel naar m’n werk. Dit was een van de weinige momenten dat ik het gevoel had even alles onder controle te hebben! En fijn dat dat vastgelegd werd door zo’n prachtige foto (hij is echt mooi geworden, mooi kleuren blauw, vliegtuigstrepen, de zon die zich net liet zien…)
  Ii zou graag herinnerd willen worden aan dat fijne gevoel van alles onder controle hebben, dus ik die zeker mee en ga alvast heel hard duimen

 7. melissa says:

  Ik heb beide FB paginas geliked (melissa.vanstipdonkmaas). Ik zou graag de foto afgedrukt willen zien van mijn 2 kids die ik afgelopen weekend gemaakt hebt. Mijn dochter (3 jaar) geeft heel spontaan een kus aan mijn zoon (1 jaar) op het moment dat ik een foto maak. Heel lief!

 8. Lieke Verbeek says:

  Hele leuke actie, en heel leuk product! Ik kende Tonki ook nog niet, maar ga er denk ik sowieso een foto bestellen. Wat niet wil zeggen dat ik niet ook een kansje wil wagen voor deze win-actie natuurlijk, super leuk!
  Ik zou de aankondiging van onze dochter willen laten afdrukken. Na meer dan 3 jaar wachten werden wij enkele weken geleden de trotse ouders van het mooiste en liefste meisje ter wereld. Een echt ‘geboortekaartje’ heeft ze nog niet, misschien dat we dat nog doen als alle rechtzaken etc afgerond zijn. Maar we hebben wel een foto aankondiging gemaakt om iedereen te laten weten dat ze nu thuis gekomen is. Hoe leuk zou het zijn om die ook op haar kamertje te kunnen hangen, en vooral in zo’n mooie, hippe print!

 9. Corinne says:

  Leuke actie! Graag mijn moeder… die is binnen 1 maand na diagnose overleden aan een hersentumor en ben er nu wel aan toe een mooie foto van haar te hebben in huis (terwijl ik dit tik schieten de tranen alweer in m’n ogen…). Groetjes, Corinne.

 10. Corinne says:

  Ow ja… ik heb uiteraard de pagina’s geliked!

 11. Anita H. says:

  Op de valreep doe ik graag even mee aan deze leuke winactie. De foto die hiervoor in aanmerking zou moeten komen, die moet nog gemaakt worden. Een vriendin van mij is (amateur-)fotografe, dus een leuk klusje voor haar. Ik wil graag een mooie foto van mezelf. (En dat valt nog niet mee.)

 12. Annelies Vermeulen says:

  De winnaar is bekend: Nynke! Gefeliciteerd!
  Er zit een mailtje in je inbox 🙂