dav

Ik heb een moestuin

Een moestuin leek me altijd al superleuk. Lekker je eigen groenten uit de tuin halen. Maar een echte moestuin leek me altijd zo veel werk. Nee, ik weet dat het veel werk is. Daarom begon ik er maar niet aan. Wel had ik wat aardbeien en kruiden in de tuin staan, maar geen ‘echte’ groenten.

hdr

Toch bleef het kriebelen, want hoe leuk is het om een zaadje te zien groeien tot bijvoorbeeld een radijs. Dat is toch een klein wonder! Bovendien eet Olivier niet graag, oftewel geen, rauwe groenten. Ik dacht dat ik hem enthousiast kon maken voor groenten door ze zelf te verbouwen. Een plan dat tamelijk tot nu toe tamelijk mislukt is. Toen ik samen met hem een radijs uit de aarde trok, riep hij heel hard: ‘Bleeeeh’. Maar goed, hij is nog maar twee. Er is nog hoop 🙂

hdr

Ondertussen heb ik gelukkig zelf superveel plezier aan de moestuin. Elke ochtend en avond kijk ik even hoe mijn groenten erbij staan. En of er niet weer een slak van de sla heeft gegeten (na een tip heb ik koperdraad om de bak gebonden en dat lijkt aardig te werken tegen slakken). Oja, want ik heb mijn groenten dus in een bak staan, naar de methode van de Makkelijke Moestuin. Kijk vooral even op die site. Als Jelle je niet enthousiast krijgt voor moestuinieren, dan lukt niemand het.

dav

Met de Makkelijke Moestuin is het echt eenvoudig om je eigen groenten te verbouwen. Je ziet welke groenten je wanneer kunt zaaien, hoe lang het duurt voor je kunt oogsten en wat wel of niet na elkaar in een vak kan. En je hoeft er weinig tijd aan te besteden. Met dit warme weer geef ik ze ’s avonds wat water, maar dat is het dan ook wel.

hdr

En hoe het dan met mijn groenten gaat? Alle radijsjes hebben we inmiddels opgegeten. Van de rucola en de pluksla hebben we al gegeten en die groeien vrolijk door. De spinazie gaat superhard en de winterpostelein ook. De lente-ui kwam niet op, maar heb ik nu in een ander vak opnieuw gezaaid. De sugarsnaps, bieten, snijbiet en wintererwten zijn vrolijk aan het groeien. En een hele kropsla is door de slakken opgegeten, maar de andere groeit gelukkig nog door tot een mooie krop.

hdr

In losse potten heb ik nog aardbeien en munt staan en die doen het heel goed. Ook de eerste zonnebloem komt op. En in mijn palletmoestuin staan nog bieslook en koriander, die doen het ook goed.

hdr

Ik ben dus heel enthousiast over mijn moestuin. Heb jij ook een moestuin? Heb je tips? Deel ze met me!

hdrtrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Ik heb een moestuin”

 1. Stephanie says:

  Echt zo leuk, een moestuin!
  Ik wil er graag eentje , maar mijn balkonnetje heeft helaas niet zo veel ruimte.

 2. Annelies Vermeulen says:

  @Stephanie: Nu weet ik natuurlijk niet hoe groot jouw balkon is, maar de moestuinbakken zijn er ook in kleine maten. Wie weet kan het wel gewoon!

 3. Vega tonijnsalade | Allihoppa says:

  […] we houden van nieuwe recepten uitproberen, dus saai wordt het niet. Bovendien ontdek ik door mijn moestuin weer ‘nieuwe’ groenten zoals snijbiet en palmkool. En daardoor maken we ook weer […]