IJsstokjeslichtje diy

Een nieuw jaar! Hoera! De meeste mensen zullen nu de kerstboom en kerstversiering wel naar zolder hebben verbannen. Mijn kerstboom heeft de zolder niet eens verlaten dit jaar, maar dat terzijde. Het groen van de kerstboom laat zich mooi vervangen door een nieuwe kamerplant, maar die fijne kerstlichtjes moet je nu ook missen. Daarom maakte ik deze diy, zodat je toch nog wat gezellig licht binnen hebt.

Deze vorm heet een icosahedron, iets wat ik haast niet kan uitspreken. Had ik maar beter opgelet bij wiskunde… Ik hou het dus maar bij een ijsstokjeslichtje. Je hebt voor deze diy weinig materialen nodig, ideaal!

Ik vond deze diy bij Instructables, maar ik heb ‘m wat aangepast. Zo vond ik de washtitape juist leuk staan, dus die heb ik laten zitten. Daardoor hoefde ik minder in de weer met het lijmpistool. Ook durf ik er geen echt waxinelichtje in te zetten in verband met brandgevaar, dus gebruik de nepvariant.

ijsstokjes_allihoppa_1

Je hebt nodig

30 ijsstokjes per icosahedron
lijmpistool
washi tape
(nep)waxinelichtje

Doen

ijsstokjes_allihoppa_2

Lijm drie ijsstokjes aan elkaar tot een driehoek.

ijsstokjes_allihoppa_5

Maak er 10.

ijsstokjes_allihoppa_3

Plak ze met washi tape aan elkaar. Plak ze niet te strak aan elkaar. Ze moeten straks nog een beetje schuin ten opzichte van elkaar komen te staan.

ijsstokjes_allihoppa_4

Je hebt er nu vier aan elkaar geplakt. Duw ze nu een beetje uit elkaar en omhoog. Zet dan de vijfde driehoek ertussen.

ijsstokjes_allihoppa_6 Zodat je deze vorm krijgt. Je maakt er hier twee van die je met de binnenkanten ook weer aan elkaar plakt en klaar is je icosahedron. Het is leuk om er een paar te maken en die bij elkaar te zetten.

allihoppa_ijsstokjes_2trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “IJsstokjeslichtje diy”

  1. Jolien says:

    Echt een leuk idee! 🙂