Huisupdate: kleine klusjes

Voor de liefhebber heb ik ze op een rij gezet: de kleine (relatief kleine, het is maar hoe je het bekijkt) klusjes die wij de afgelopen tijd in huis deden. Kasten plaatsen, een tafel maken, de tuin gezelliger maken. Ja, ik zei toch: voor de liefhebber. Maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

En dat grote komt er ook zeker aan. Zo staan er nog de volgende klussen op het programma: hele huis aan de buitenkant schilderen (wij wonen dus in een houten huis, aiaiai), toilet opknappen, badkamer afmaken (eindelijk een douchewand dames en heren), een gazon aan  leggen, en zo nog het een en ander, maar laten we hiermee maar beginnen.

Maar eigenlijk wil ik daar nog niet aan denken, dus deel ik hier eerst de kleine successen.

vijver

De vijver is uit de tuin. Deze arme reiger mocht blijven hoor, die staat nu in de tuin. Olivier kan nu lopen, dus een vijver is écht geen goed idee. Bovendien heb ik er niet zo veel mee en was het vooral een muggenkweekvijver. Weg met dat ding! Op de plek van de vijver staat nu een leuk struikje en daarachter begint straks het gazon waar Olivier lekker op kan spelen. Vereist nog even wat werk, maar wordt vast mooi.

stoel

Dit kun je natuurlijk helemaal geen klus noemen – hoewel, er moest nog wel wat in elkaar geschroefd worden – maar dit is mijn nieuwe tuinstoel.

planten

En ik kocht nog wat nieuwe planten om dit hoekje wat gezelliger te maken. Mijn kruidentuintje, in die pallet, is helaas hartstikke dood. Ik had ‘m meer water moeten geven. En dat terwijl ik het zo leuk vond om even buiten wat kruiden af te knippen als ik aan het koken was. Gauw maar weer nieuwe kruiden erin.

poort

Een uitbestede klus is ook een klus toch? Deze poort lieten wij zetten. Eerder was onze tuin gewoon open, nu kunnen we ‘m afsluiten. Wel zo veilig! Zie je meteen dat ons huis wel een likje verf kan gebruiken.

kasten

Met mijn vader zette ik deze Ikea-kasten in elkaar op de overloop boven. Helaas kocht ik verkeerde deurtjes voor de kasten links, dus die moet ik nog even omruilen. Ik kan je verzekeren dat dit er netter uitziet dan alle dozen die daar opgestapeld waren.

tafel_buiten

En dan nog iets heel tofs waar Lucas druk mee was (en is): een nieuwe eettafel. Hij heeft ‘m zelf helemaal in elkaar gelast en daarna het blad erin gelegd. Het apparaat (1.20 bij 2.44) paste maar net door de deur naar binnen. Daarna heb ik het blad nu al een paar keer lichtroze gelakt, maar het moet ook nog wel een paar keer. En daarna maken we de zijkanten weer netjes zwart. De tafel is enorm! Veel plek dus voor eten, spelen en knutselactiviteiten.

tafel_binnen

De tafel. Na die paar verfbeurten is ‘ie natuurlijk nog mooier.

canadahaakje
En dan als laatste de echt kleine klusjes: haakjes ophangen. Deze uit Canada had ik al jaaaren, maar het kwam er maar niet van om ‘m op te hangen. Nu hangt ie op een goede plek in de keuken.

 trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Huisupdate: kleine klusjes”

  1. Babette says:

    Ziet er heel goed uit hop. Nu nog nieuwe kruiden en me kunt weer vooruit 🙂