Huisupdate: keuken voor en na

Nou ik kon niet meer wachten hoor. Dus hier is het keuken voor- en na-artikel. Strikt gezien is het nog niet helemaal na, want we zijn nog niet klaar. Maar zoals gezegd, ik kon niet langer wachten. Ooit komt er wel een officieel voor- en na-foto’s artikel. Hoewel? Ben je ooit echt klaar met een huis?

Ik denk het niet. Voor de geïnteresseerden: in de keuken moeten er nog plinten komen, de keukenkastjes krijgen nog een kleurtje. De deuren en raamkozijnen moeten nog geschilderd worden. Er komen nog nieuwe gordijnen. Er komt nog een ombouw om de vloerverwarminginstallatie (heb ik heel slim omheen gefotografeerd ;)), er komt nog een kapstokje. Ach, je snapt het. Nog lang niet klaar. Maar alles komt goed ooit. 

Wil je meer van onze verbouwing zien? Check dan mijn overzichtspagina.

keuken_allihoppa_13

keuken_allihoppa_3

Daar ga je vanzelf in geloven zodra je de voor-foto’s ziet. Want wat is er veel gebeurd: de hele vloer was eruit. Het raampje tussen mijn werkkamer en de keuken hebben we dichtgemaakt. Er is een aansluiting gekomen voor vaatwasser en wasmachine. Eerst waren we nog van plan om de keuken die erin zat te houden en te schilderen. Uiteindelijk hebben we toch maar een nieuwe keuken bij Ikea gekocht, want dat was minder werk. En soms moet een mens pragmatisch zijn. Toen hadden we de  muur blauw geschilderd, maar die werd toch zwart. Superfijn zijn ook de boxjes die Lucas heeft geplaatst, waardoor we in de keuken dezelfde muziek kunnen horen als in de kamer. Gewoon old skool plaatjes luisteren tijdens het koken!

keuken_allihoppa-7

keuken_allihoppa_8

Nu hebben we dus een mooie Ikea-keuken met een bamboe blad dat we bij de houthandel hebben gekocht en op maat hebben gemaakt. Als ik zeg ‘wij’, bedoel ik ‘Lucas’. Het antraciet mozaïek past mooi bij de donkere muur. We kozen voor één plankje om de keuken open en ruimtelijk te houden. De koelkast hebben we zwart geschilderd met schoolbordverf, daar schreef ik al eens een heel artikel over. We dachten eerst dat we de vaatwasser en wasmachine onder het blad zouden zetten, maar dat kwam net niet mooi uit. Voor die plekken hebben we dus ook maar kastjes gekocht en de vaatwasser staat nu bovenop de wasmachine. En dat gaat heel goed!

keuken_allihoppa_12

Verder ben ik superblij met de waterkoker van Smeg, die we kregen van mijn schoonouders. En met de mooie roze prullenbak van Brabantia. En de lampjes van House Doctor en Normann Copenhagen.

Wat ik nu nog verder wil met de keuken? Nou, alle klusjes die ik hierboven al opnoemde. Verder denk ik niet dat we een tafel in de keuken gaan zetten. In de praktijk eten we toch in de woonkamer. Wel wil ik er nog graag een kapstokje (wij komen via de  keuken ons huis binnen) en een bankje waarop Olivier straks zijn modderlaarsjes kan uittrekken.

keuken_allihoppa_4

keuken_allihoppa_9

Okee en dan de voor-foto’s. Be prepared!

keuken allihoppa

keuken allihoppa

Zo zag de keuken eruit toen we het huis kochten. Er hing zelfs nog een telefoon aan de muur. Ik bedoel maar 🙂

keuken_allihoppa_14

Nu was het niet veel meer. Maar het kan erger.

keuken_allihoppa_13

En nee, erger dan dit kan niet 😉

keuken_allihoppa

Klusserdeklus.

IMG_4386

Nee niet de badkamer. Ook gewoon de keuken 🙂

IMG_4387

En de andere kant (waar nu de koelkast staat).

keuken_allihoppa

Blauwe muur en oude keuken. Hmm, nee toch maar niet.

keuken_allihoppa_2

Tussenfase

keuken_allihoppa

keuken_allihoppa_11

En dan nu. Jippie!trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

5 Reacties op “Huisupdate: keuken voor en na”

 1. Denise Beckand says:

  Zie je nou wel; alles komt goed! Het is nu al een prachtige keuken, klaar ben je nooit in een eigen huis…

 2. Annelies Vermeulen says:

  @Denise: Uiteindelijk komt alles goed ja 🙂 We gaan gewoons stug door.
  @Yvonne: Dankje 🙂
  @Karin: Horrorfoto’s inderdaad haha. Dankjewel.

 3. Yvonne says:

  Oww mooi! Snap dat je niet kon wachten dit te delen. En die voor-foto’s inderdaad… iek! 😉 xx

 4. Karin Éénig wonen says:

  Wauw, wat een wereld van verschil! Die voor foto’s zijn echt horror. Jullie hebben er iets prachtigs van gemaakt. En hoewel ik zelf niet snel zou kiezen voor een donkere muur, vind ik het echt een heel gaaf effect geven <3

 5. De maand rond {allihoppa} 2016-maart | Allihoppa says:

  […] waren druk met de keuken afgelopen maand. Daar maakte ik al een leuke voor- en na-blogpost over  met […]