Huisupdate #7: de woonkamer

Wie mij volgt op social media heeft het waarschijnlijk al gezien: ik heb de muur van de woonkamer geschilderd. En kon het toen niet laten om zo’n mooi wandplankje van Hay te kopen. En toen leek de andere kant van de kamer opeens wel heel wit, dus daar kwam een bolletjesslinger in alle kleuren die wij op de muren in huis hebben.

Kortom, er is weer wat gebeurd in huis (ondertussen zijn we ook hard aan het werk in de keuken, dus hopelijk binnenkort daar ook een updateje van). En dat vraagt om een huisupdate.

Voor wie het niet weet: wij zijn al twee jaar aan het verbouwen in huis. Dat klinkt misschien lang. Maar ik ga er vanuit dat we nooit klaar zijn. Beneden gaan we nu aardig de goede kant op, maar boven moet ook nog gebeuren. Boven is het niet geïsoleerd en hebben we enkel glas. Koud in de winter, warm in de zomer dus. Ach en de badkamer, die is ook nog niet klaar. En als het de binnenkant van het huis niet is, dan moeten we het dak nog doen en het hele huis schilderen (het is een houten huis) en de tuin, daar wil ik ook nog wat aan doen. En we willen een nieuwe schuur op een andere plek in de tuin. Kortom, nog laaaaang niet klaar. Maar we wonen in een heel fijn huis, op een hele fijne plek, dus mij hoor je (meestal) niet klagen. Soms wel, dan heb ik genoeg van de puinhoop, van het werk en de tijd en geld die het kost. Maar dan is er weer iets af en ben ik er weer zo blij mee.

Nou, inmiddels is het wel tijd voor foto’s van de woonkamer, vind je niet?

woonkamer_allihoppa_8

Yes okergoud! Ik durfde heel lang niet, maar ben nu heel blij dat ik het toch heb gedaan. Zo’n warme kleur. Wat hier nog moet gebeuren: plinten, lijst om de deur, dat alles schilderen en ook meteen de deur wit schilderen. En nieuwe gordijnen.

woonkamer_allihoppa_12

 

woonkamer_allihoppa_7

woonkamer_allihoppa_11

woonkamer_allihoppa_4

Ook aan deze kant van de kamer moeten de plinten, de lijsten en deuren geschilderd worden.

woonkamer_allihoppa_5

Ons huis, 15 jaar voordat wij er kwamen wonen.

woonkamer_allihoppa_2

Ai ai ai, dat schilderij dat uit de lijst is gezakt…

woonkamer_allihoppa

woonkamer_allihoppa_15

Het nieuwe tafelblad hebben we grijs geschilderd. Nu ligt het blad nog op de oude tafel, maar Lucas gaat een onderstel lassen en dan is de tafel af.

woonkamer_allihoppa_6

woonkamer_allihoppa_3

woonkamer_allihoppa_13

Zien hoe het huis eruitzag toen wij het kochten en toen we gingen verbouwen? Check dit:

Ons huis: woonkamerinspiratie
Ons huis de tussenstand
Ons huis de tussenstand #2
Ons huis de tussenstand #3
Ons huis de tussenstand #4
Ons huis de tussenstand #5trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Huisupdate #7: de woonkamer”

  1. Maaike says:

    Wat supermooi! Bij okergoud stel ik me altijd meteen iets met heel veel donker hout voor, maar gecombineerd met grijs en wit is het juist ook wel heel vrolijk en licht of zo. Ik zou in ieder geval ook wel zo’n kamer willen, haha!

  2. Eva says:

    Ik had niet anders verwacht maar wat prachtig weer <3
    Twijfel zelf al heel lang om in onze woonkamer een muur okergeel te doen en ben onwijs fan van de kleur bij jullie, misschien moet ik de stap toch maar eens nemen! En wat onwijs handig dat jullie gewoon ruimte hebben om te lassen, dat is toch een stuk lastiger op een appartementje..