Huisjes van klei

Met al een beetje de donkere dagen in het achterhoofd maakte ik huisjes van klei. Leuk om op een plankje te zetten met wat lampjes of kaarsjes er tussen. 

huis_klei_allihoppa

Maar ook gewoon zo staan ze erg gezellig. Ze doen me een beetje denken aan die gekleurde huizen in Colmar, Frankrijk. Een plek waar ik zeker nog eens heen wil, al was het maar voor de pastellerige snoepkleurtjes.

Nu de zomer toch echt voorbij is, heb ik zin om allerlei nieuwe dingen te doen. Zo heb ik na maanden spijbelen (of noem het een zomerstop) de yogalessen weer opgepakt, ben ik begonnen aan een illustratiecursus én ga ik vanaf oktober een dag minder werken om een opleiding interieurstyling te doen. En dan is er nog een project waar Lucas en ik mee bezig zijn en waar ik niet al te veel over durft te schrijven, bang als ik ben om het te jinxen. Maar daar hoor je binnenkort (hoop ik) zeker meer over. Veel nieuwe, creatieve en inspirerende dingen dus. En ik krijg er veel energie van (en ben er soms doodmoe van, dat ook).

kleihuisjes_allihoppa

En toen kreeg ik op een avond opeens ook nog veel zin om te kleien. Tja, het zal je maar gebeuren, dan moet je er wel aan toegeven nietwaar? Ik had nog zelfhardende klei en maakte er deze huisjes van. En beschilderde ze na 48 uur drogen/harden met acrylverf. De lichtere kleuren hadden twee lagen nodig, bij de donkere kleuren was 1 laag voldoende. Na een paar uur drogen schilderde ik er met een dun kwastje deurtjes en raampjes op. Ik bedacht me pas toen het af was, dat het ook wel leuk zou zijn geweest om bovenin het huisje een klein kaarsje te zetten. Voor mij te laat, maar misschien kun jij er nog je voordeel mee doen.

klei_huisje_allihoppa

kleihuis_allihoppa

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Huisjes van klei”

  1. Ageeth Mooij says:

    Ik word blij van je huisjes!