Happy huis

‘Ben je een beetje bang voor kleuren?’ schrijft Holly Becker van Decor8 in haar voorwoord van dit boek. Nee Holly, dat ben ik niet. Maar zo kleurrijk als de huizen in dit boek zijn, zo bont maak ik het ook weer niet. En dat bedoel ik in positieve zin.

Ik heb het over het boek Happy huis van Charlotte Hedeman Guéniau, de oprichtster van het Deense woonaccessoiremerk Rice. Happy Huis is pas gelanceerd in Nederland en ik kon helaas niet bij de presentatie zijn, maar ik heb nu het boek toch in handen.

happy huis_allihoppa_4

Alles is kleur in dit boek. En niet van die pastellige kleurtjes, maar felle kleuren. Charlotte is niet bang aangelegd als het gaat om kleurgebruik en wil de lezer met dit boek inspireren tot het maken van gedurfde kleurkeuzes. En als je door dit boek niet geïnspireerd wordt tot het gebruik van kleur, dan kun je het wat mij betreft maar beter opgeven.

happy huis_allihoppa_3
Behalve kleuren komen in het boek ook veel dieren voor. Charlotte is dol op dieren; een neushoornkop van papiermaché aan de muur, hertenhaakjes in de badkamer, een plastic dinosaurus op tafel. Dat vind ik geweldig, want net als Charlotte ben ik ook dol op alles met een vacht, veren of schubben. Ik vraag me wel eens af of dat niet kinderachtig is en ik niet wat serieuzer moet worden, maar Charlotte zegt: ‘Blijf speels’. Bovendien is ze vrij praktisch: een keuken moet gebruikt worden, een huis is om in te leven.

happy huis_allihoppa2

In het boek staan ook een aantal zelfmaaktips. De takjes aan de muur (zie foto onder) zijn een van mijn favorieten. Zo simpel, maar zo mooi. Gewoon goed opletten als je in het bos loopt en thuis je verzameling washi tape aanspreken. Ook het hoofdbord (zie foto helemaal onder) voor een bed, wil ik zeker gaan maken. Toevallig hebben we net een nieuw bed gekocht, dus de timing is perfect.
Charlotte’s doel is dat je blij wordt van je huis, maar ik word al ontzettend blij van dit boek alleen.
happy huis_allihoppa5Het boek Happy Huis van Charlotte Hedeman Guéniau wordt in Nederland uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep.trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties