gordijnen_olivier

Gordijnen Oliviers kamertje

Hoe vaak heb ik gezegd dat het kamertje van Olivier bijna klaar was? Nu echt bijna klaar? Nee maar nu echt bijna bijna af hoor. Ontelbare keren. Het zat niet per sé mee met de verbouwing. Maar daarover later meer. Nu wil ik het vooral even hebben over de gordijnen.

Dat ik dol ben op printjes mag duidelijk zijn. Maar ik ben daarin ook vrij kieskeurig. Zo kieskeurig dat ik geen geschikte gordijnen kon vinden voor op Oliviers nieuwe kamer. Zelf maken is dan natuurlijk altijd de oplossing en zo ook deze keer. Maar waar vind je dan mooie, geschikte stoffen? Toevallig kwam Motiflow op mijn pad.

gordijnen_olivier_4

Motiflow is een duurzaam textielprintplatform uit Nederland. Bij Motiflow kunnen ontwerpers hun prints online zetten en beschikbaar maken voor consumenten. Je vindt er dus megaveel leuke prints die je kan laten printen op verschillende soorten stoffen en papier. Ik kocht dus de print van Jelien. De sterrenprint met grote beer past qua kleur en thema (beren!) goed op de kamer van Olivier.

Gordijnen naaien

Ik vind het heel tof om zo iets uniekers te hebben dan een kant-en-klaar gordijn zo uit de winkel. Gordijnen maken hoeft trouwens helemaal niet moeilijk te zijn. Ik maakte voor de babykamer van Olivier (waar binnenkort Jens gaat slapen) ook al gordijnen. Bekijk de tutorial om te zien hoe ik dat deed.

Olivier heeft zijn eerste nachtje op zijn nieuwe kamer erop zitten en sliep heerlijk. Nou moet ik wel zeggen dat wij een verduisterend rolgordijn hebben opgehangen, omdat de kamer zit aan de kant waar de zon op komt. Ik ben bang dat we anders, met alleen overgordijnen, in de zomer om 5.00 uur ons bed uit kunnen.

Binnenkort zal ik meer foto’s (voor en na) laten zien van Oliviers kamer. Het was me het project wel. Maar ik ben heel blij met het resultaat.

gordijnen_olivier_2

gordijnen_olivier_3

gordijnen_olivier_6

gordijnen_olivier_7

Ik kreeg de stof voor de gordijnen van Motiflow.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties