Gordijnen in de woonkamer

Na ruim twee jaar wonen in dit huis hebben we nu eindelijk echte gordijnen. En ik vind ze mooooi. Ik geloof dat ik zelfs met mijn dikke buik een dansje heb gedaan toen de gordijnenman ze had opgehangen. Daarom deel ik graag wat foto’s van onze woonkamer mét gordijnen met je.

woonkamer_allihoppa_2

Waarom we nog geen gordijnen hadden? Tja, de kozijnen waren nog ongeschilderd en voor een deel heel lelijk geschilderd (door de vorige bewoners uiteraard, niet door mij). En eigenlijk wilden we eerst alle oude verf eraf en alles strak in de lak voordat we gordijnen ophingen. Maar ja, dat is best een klus. Bovendien zijn gordijnen duur. Zeker als je zoals wij acht ramen moet bekleden op de benedenverdieping. We moesten dus ook een tijd sparen.

woonkamer_allihoppa

Maar van de zomer, natuurlijk onder invloed van wat nesteldrang, vond ik dat er echt gordijnen moesten komen. Ik overtuigde Lucas dat ik dan alle delen van de kozijnen die nog niet geschilderd waren, zou schilderen en dat we dan later die lelijke verf er wel afbranden en alles netjes maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik schuurde en schilderde een maand lang.

woonkamer_allihoppa_5

En ik koos gordijnen uit. Wat echt nog niet makkelijk is. Ik wilde al houten jaloezieën, of toch maar stoffen gordijnen, of rolgordijnen misschien? Uiteindelijk koos ik roomwitte plisségordijnen uit, voor alle ramen beneden dezelfde kleur. Omdat we zo veel ramen hebben in verschillende afmetingen, en met al die verschillende kleuren die wij op de muren hebben, leek me dit de rustigste en strakste oplossing. En gelukkig, gelukkig, is dat ook zo. Want het is wel een behoorlijke rib uit mijn lijf. Maar ook zo fijn om het eindelijk netjes te hebben.

woonkamer_allihoppa_3trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

5 Reacties op “Gordijnen in de woonkamer”

 1. Querine says:

  Hé Annelies, goed bezig hoor! Het ziet er echt heel mooi uit.

 2. Annelies Vermeulen says:

  @Querine: Dankje! Leuk om hier wat van je te horen 🙂

 3. Eva says:

  Gordijnen maken ook zo’n groot verschil. Ik ben nog altijd erg blij dat ik uiteindelijk hier een beetje gepusht heb om gordijnen op te hangen, maakt écht de sfeer nog fijner. Ik ben trouwens echt heel erg fan van jullie huis, vooral die kleuren overal wow!

 4. Annelies Vermeulen says:

  @Eva: Dankjewel! En jullie hebben toch ook prachtige kleuren in huis!

 5. Roze muur | Allihoppa says:

  […] is trouwens de kleur Flowerbulb van Flexa. En hij dekt als een malle. Het oude okergoud is in één eer verdwenen. Oh en mocht je nu denken, die Annelies heeft iets te compenseren nu ze […]