hdr

Even over ons dak

Grappig. De laatste tijd zeggen steeds meer mensen: ‘Jullie zijn toch wel klaar met klussen nu?’ Ja, dat zouden we inderdaad wel willen. We wonen hier nu ruim drie jaar, waarvan we de meeste tijd in meer en mindere mate aan het klussen waren. Dus ja, ik snap de vraag.

Alles hebben we onder handen genomen: de hele benedenverdieping, de badkamer, de keuken, de buitenkant helemaal geschilderd. Nouja, jullie hebben het wel voorbij zien komen. Niet? Check dan even mijn verbouwartikelen.

Ow ow ow het dak

Wacht, zei ik nu alles? Dan lieg ik. Want er liggen nog steeds klussen te wachten. Het dak is daarvan de grootste. We wisten al wel dat dat niet heel goed was. In onze inbouwkasten bijvoorbeeld, is het heel vochtig. En op ons slaapkamerplafond zitten wat plekken. Maar toen we Oliviers kamer renoveerden, kwamen we een hele rotte balk tegen. We hebben het provisorisch opgelost, maar het belooft overduidelijk niet veel goeds voor de rest van het dak.

Onze plannen?

Je kent ons nu misschien een beetje. Maar we willen dus niet de meest voor de hand liggende oplossing: gewoon nieuwe dakpannen erop. Neehee, wij willen het weer anders 😉 Zonnepanelen sowieso, en het liefst het hele dak vol zonnepanelen, dus niet eerst dakpannen. Dit is nog niet zo’n heel bekende manier van dak bedekken, dus we moeten er het een en ander voor uitzoeken. Bovendien is het natuurlijk niet een goedkoop grapje. Hier zijn we dus nog wel even mee bezig, hoewel het ook weer niet te lang moet duren, want uhm het dak is dus niet goed.

Isoleren

Als we dan toch bezig zijn met isoleren en duurzaam zijn, willen we boven ook dubbelglas in alle ramen. Dat hebben we nu niet, en dat merk je wel hoor. Het is boven heel warm in de zomer en heel koud in de winter. En qua geluid merk je het ook, want we wonen aan een drukke weg. Wat ook nog wel een idee zou zijn, zijn geluidswerende rolluiken. Dan sluit je het buiten helemaal uhhh buiten.

Nog niet helemaal klaar dus

Het is wel duidelijk. We hebben nog flinke klussen voor de boeg. En we zijn nog lang niet klaar. Maar we wonen hier elke dag nog met veel plezier, dus het is alle moeite waard.

dav

trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties