Een tekening op een kaars

Tja, wat geef je de juffen nu weer? Bij ons op het kinderdagverblijf staan de pedagogisch medewerkers eens per jaar in het zonnetje. Ze krijgen dan van alle kinderen een cadeautje. Het liefst iets geknutselds.

Maar ja, hoeveel knutselwerken kun je bewaren? Ik bewaar zelf niet eens alle knutseltjes van Olivier (Jens is nog niet zo actief op knutselgebied ;)). Laat staan dat je elk jaar tekeningen krijgt van ik-weet-niet-hoeveel kinderen. Ik probeer er dus iets van te maken waar ze óf iets aan hebben óf iets dat opgaat.

Iets persoonlijks

Vorig jaar maakte ik met Olivier een beschilderde bloempot met daarin een vetplantje. Dit jaar maakten we tekeningen op een kaars. Heel simpel, maar het maakt het cadeau wel een stuk persoonlijker. En je brandt het ding gewoon lekker op, tekening weg, hupsakeeeee.

Hoe je het doet?

Laat je kind een tekening maken op een a4’tje. Knip dan het papier zodat het precies om de kaars past. Plak even vast met een plakbandje. Dan haal je de föhn uit de badkamer. Föhn op de warmste stand over het papier. De kaars smelt dan wat, waardoor het papier eraan vastplakt. Pas wel op dat je je vingers niet verbrandt. Als het goed plakt, kun je het plakbandje verwijderen. En klaar!

juffencadeau_allihoppa_2

  
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Een tekening op een kaars”

  1. Manon says:

    Topidee! Creatief en nuttig, goede combi 🙂 Ik ga ‘m onthouden!

  2. Woohoo by Davina says:

    En brandt dat dan mooi geleidelijk op? Ik zou bang zijn dat dat ineens in brand schiet, dat papier…