Diy gekleurde voorraadpotten

Met een nieuwe keuken en een mooie plank, moet er natuurlijk ook iets óp die plank. Kookboeken, uiteraard een plantje, maar ook praktische voorraadpotten. Maar praktisch is niet altijd mooi. Dus maakte ik die praktische voorraadpotten wat mooier.

voorraadpot_allihoppa_3

Want ja, het oog wil ook wat. En anders hadden we überhaupt niet aan die keukenverbouwing hoeven te beginnen. Want hoewel de keuken oud was, werkte hij nog prima. Maar goed, ik ben heel blij dat we eraan zijn begonnen. Want wauw wat wordt het mooi. Inmiddels hangen de lampen ook en dat maakt de keuken nog gezelliger. De keukenkastjes worden nog blauw en dan begint het er toch echt op te lijken.

Maar goed, die potten. Ik zag de afgelopen tijd regelmatig deze diy voorbij komen, dus helemaal origineel is het niet. Maar soms is iets toch zo leuk dat je het zelf ook wil proberen. En dan kan ik het net zo goed delen toch? Dus hier komt de uitleg. Ik gebruikte verf die ik nog had liggen van andere projecten (hallo tuinstoelen en marquee letter). Dus zo is het ook nog een budget diy geworden.

Je hebt nodig

Spuitverf (die geschikt is voor glas)
Voorraadpotten
Tape
Stickers
Papier

Doen

Maak je potten vetvrij met bijvoorbeeld Dasty. (Dasty is trouwens echt overal goed voor. Dat moet je in huis hebben.)

Zorg dat ze goed droog zijn.

voorraadpot_allihoppa

Tape dan het gedeelte van de pot dat je geen kleur wil geven. Ik heb eerst met tape geplakt en dan met papier het deksel afgedekt.

Druk je tape heel goed vast aan het glas, anders komt er straks spuitverf onder de tape door en heb je geen strakke lijnen.

Nu kun je met stickers gaan werken. Ik koos voor cirkels. Die plakte ik her en der op de potten. Je kunt natuurlijk elke vorm kiezen die je wilt.

Tijd om te schilderen. Neem je potten mee naar buiten (of ventileer goed binnen), zet ze op karton en breng een aantal dunne lagen spuitverf aan.

Laat een half uur drogen en peuter dan de stickers en de tape er voorzichtig af. De spuitverf is nog niet helemaal hard, waardoor dit nog wat eenvoudiger gaat, maar je moet dus wel extra voorzichtig zijn. Voor je het weet,heb je een beschadiging.

Laat de potten goed drogen (een dag ofzo) voordat je je pasta, linzen of rijst in de potten doet.

voorraadpot_allihoppa_2

voorraadpot_allihoppa_4trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Diy gekleurde voorraadpotten”

  1. Ageeth Mooij says:

    Dat is nog eens een gave DIY! Mooi!

  2. Annelies Vermeulen says:

    Dankjewel Ageeth!

  3. Rowan - sillysis.nl says:

    Super leuk gedaan, staat echt heel vrolijk en gezellig!