Diy: visuele weekplanner

‘Mama werken? Papa thuis? Naar de kindjes?’ Dagelijks wordt ons hier gevraagd wie er thuis is, wie er gaat werken en of het een kinderopvangdag is. En daar geven we natuurlijk ook graag antwoord op – hoewel het af en toe ook wel een beetje vermoeiend is.

weekplanner_allihoppa

En daarom dacht ik: laten we het inzichtelijk maken wie er wanneer werkt, thuis is en naar het kinderdagverblijf gaat. Lezen kunnen ze hier nog niet, dus het moest iets met pictogrammen worden. En toen zag ik dat je bij Hema magneten van foto’s kunt laten maken. Superleuk!

Die magneten moesten het dus worden. Onze foto’s was simpel, maar we wilden ook ‘werk’, ‘thuis’ en ‘kinderdagverblijf’ met een magneet laten zien. Okee, thuis is simpel, gewoon ons huis. Maar werk? Omdat we er niet uitkwamen, heb ik uiteindelijk maar een mooie werkplek van pinterest geplukt. En voor het kinderdagverblijf een foto van Olivier en Jens samen op het kinderdagverblijf. En omdat we nog magneetplek over hadden, hebben we ook van de opa’s en oma’s een magneet gemaakt.

Het magneetbord heb ik verdeeld in vlakken voor de dagen van de week en dus de drie situaties. En hup, erop magneten maar.

Olivier en Jens vinden het nu vooral heel leuk om de foto’s van hun familie te bekijken. Maar Olivier begint het ook al een beetje te begrijpen waar het voor staat. We hebben het bord opgehangen op hun kijkhoogte, wat er uiteraard ook in resulteert dat alle magneten regelmatig op de grond liggen. En we zijn er al twee kwijt. Maar ach, die vullen we wel weer aan.

Uhm ja, hoewel ik dit presenteer als een diy heb ik maar heel weinig uit te leggen. Maar het spreekt allemaal wel voor zich toch?

weekplanner_allihoppa_4 
 
 
 

Reacties