Dienblad schilderen voor Pasen

Met Pasen in aantocht is het leuk om iets lente-achtigs in huis te maken. En dan is schilderen zo’n eenvoudige manier om van iets minder leuks iets ontzettend leuks te maken. Daarom toverde ik een saai dienblad om in een vrolijk dienblad in lentekleuren.

dienblad-schilderen-flexa

Afgelopen zaterdag mocht ik bij de Flexa bloggersdag aanwezig zijn. Daar gingen we aan de slag met de Mooi Makkelijk verf van Flexa. Het fijne van deze verf is dat je geen grondverf nodig hebt. Bovendien droogt de verf binnen een paar uur. Dus je kunt in no-time een leuk projectje doen.

schilderen-allihoppa

Ik koos er dus voor om een dienblad een makeover te geven in een fijne lichtgroene kleur. Later voegde ik daar nog een paars vlak aan toe. Hoewel je bij Mooi Makkelijk dus geen grondverf nodig hebt, is het wel belangrijk om te ontvetten, te schuren en stofvrij te maken. In die volgorde ook. Dus dat heb ik allemaal gedaan. En daarna lekker rollen!

allihoppa-dienblad-schilderen

In een uur of twee was de eerste laag wel droog, dus kon ik nog een tweede, paarse laag aanbrengen. Het is altijd nogal een uitdaging om afplaktape netjes aan te brengen, maar dat is in dit geval wonderwel gelukt.

pasen-dienblad-allihoppa

Ach en dan kan ik toch niet laten om alvast die chenille kuikentjes tevoorschijn te halen en alvast een klein Paastafereeltje op tafel te zetten. Olivier kreeg op een kinderfeestje een nogal fluffy opwindkonijntje, dus die mocht er ook bij.

bloemen-allihoppatrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties