Dekentje haken

Een dekentje haken voor  Jens. Voor zijn geboorte. Dat was de bedoeling. Jens is nu 10 maanden en het dekentje is eindelijk klaar. Maar ik kan het ook zo zeggen: ik heb een dekentje gehaakt en het is precies op tijd klaar voor de herfst en winter!

Dat laatste dan maar doen? We zitten hier namelijk al geregeld onder een dekentje op de bank. Omdat Olivier dat zo gezellig vindt. En omdat ik het ’s avonds al best fris vind worden. En wie er nooit onder een dekentje zit? Jens. Jens kan niet stil zitten. Jens moet op avontuur.  Alle kopjes van tafel trekken, de duplobouwwerken slopen. Wat dat betreft dus ruim op tijd klaar, dat dekentje voor Jens.

dekentjehaken_allihoppa

Het dekentje maakte ik door vasten te haken. Heel simpel dus. Tussen de verschillende banen door maakte ik steeds een bruine streep, om de kleuren af te wisselen.

Hoewel ik dus ik-weet-niet-hoelang heb gedaan over dit dekentje, heb ik de smaak van het haken wel weer te pakken. Ik denk nu aan een sjaal in puff stitch-patroon. Leuk voor de herfst in 2018.

dekentjehaken_allihoppa-3

Ik haakte trouwens al eens eerder een babydeken. Maar die was voor een ander, dus die deadline haalde ik wel 🙂trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Dekentje haken”

  1. Myriam says:

    Prachtig dekentje, past perfect bij je interieur! 🙂