De wekker

Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Nee grapje, ik zie het ook niet. Want het is er nu eenmaal niet. Wat? Mijn telefoon!

allihoppa-slaapkamer-wekker

Sinds kort staat er een wekker op mijn nachtkastje. Een wekker kopen voelde echt heel jaren ’90 ofzo, toen er nog zo’n wekkerradio met lekker blikkerig geluid ’s nachts het licht van zijn rode cijfers op mijn muur scheen. Ik koos voor een wekker met als enige features een alarm (eigenlijk heb ik dit nooit nodig, want of man is al vroeg op of kinderen zijn wakker, dus praktisch gezien had ik net zo goed een klok kunnen kopen, maar let op nu komt het) en een knop waarmee je het lampje aandoet. En dat is dus wel handig als je je afvraagt of het inderdaad midden in de nacht is, of toch tijd om op te staan.

Maar Hoppa, waarom koop je nou een wekker? Je hebt toch vast ook wel een telefoon met wekkerfunctie? Ja klopt! Maar weet je wat daar het probleem van is? Dan lig ik dus voor het slapen gaan nog tijden door Instagram te scrollen, het nieuws  te lezen of wat dan ook voor zinloze dingen te doen. Als ik dan uiteindelijk besluit dat het tijd is om te slapen, leg ik mijn telefoon boven op een boek. Een boek dat ik eigenlijk had willen lezen, maar waar ik door het nutteloze scrollen dus niet aan toe ben gekomen. Zonde! Die telefoon mag dus de slaapkamer niet meer in, maar mag de nacht beneden doorbrengen.

Inmiddels heb ik een bladzijde of 100 gelezen in mijn boek. Iets wat me eerder echt niet lukte.  Dus wat dat betreft alleen maar voordelen. Het enige nadeel van de wekker is dat het blijkbaar heel makkelijk is om het alarm aan te zetten. Want de nacht nadat de jongens  een tijdje boven hadden gespeeld, ging opeens de wekker om 2.45 ’s nachts. Argh!

Nouja goed, in principe dus een betere nachtrust door deze wekker. En mocht je nog verlegen zitten om boekentips: De moord op commendatore van Haruki Murakami is een aanrader!

wekker-slaapkamer-allihoppa

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “De wekker”

  1. Ageeth Mooij says:

    Ik leg mijn telefoon op een kastje uit de buurt van mijn bed. Vorig jaar heb ik met een oudere, alleenstaande buurvrouw, na een inbraak, afgesproken dat zij altijd mag bellen wanneer ze het niet vertrouwd. Dat oneindige scrollen op Instagram en niet meer aan lezen toekomen, begon mij ook tegen te staan.

  2. admin says:

    Dat is attent van je! Als mijn man van huis is, hou ik mijn telefoon ook in de buurt. En dan is internet uitzetten natuurlijk ook nog een goeie.