Bright Bazaar boekrecensie

Kleur, kleur, kleur daar draait het bij Will Taylor van Bright Bazaar om. In dit boek vind je dus kleur. Heel veel kleur. 

bright bazaar_allihoppa_4

Bright Bazaar is onderverdeeld in drie delen die je helpen om je huis in te richten met kleur. Het eerste deel geeft je veel manieren om meer kleur in je huis aan te brengen. Dan volgt het onderdeel Kleurencocktails waar je kleurinspiratie krijgt door verschillende kleurpaletten. En in het laatste deel leer je hoe je kleur kunt aanbrengen in elke kamer van het huis.

De inspiratiefoto’s in het boek zijn heel fijn. Bright Bazaar toont interieurs van over de hele wereld. Ook Nederland is vertegenwoordigd door het huis van bloggers Anki van Zilverblauw en Ingrid van Wood&Wool stool. Door het boek vind je verschillende stijlen, dus waarschijnlijk zit er wel iets tussen dat jij mooi vindt en waardoor je geïnspireerd raakt.

bright bazaar_allihoppa_5

Het leukste van het boek vind ik alle tips die Will verspreid door het boek geeft. Hier kun je echt iets mee.

Oh nee de tips vind ik toch niet het leukste. Het leukste – en nu echt – vind ik dat alles zo haalbaar is. Je hoeft geen enorm budget te hebben, je hoeft niet een fantastische stylist te zijn en je hoeft niet een designhuis te hebben om de tips toe te passen. Je kunt gewoon  nu naar de verfwinkel gaan en verf kopen om je trap te schilderen, of je keuken, of de achterdeur (niet geheel toevallig de dingen die ik nog moet schilderen). Of je pakt het minder rigoreus aan en gaat aan de slag met kleurrijke accessoires om je huis wat meer kleur te geven.

bright bazaar_allihoppa_6

Ik heb door het boek inspiratie gekregen om nu eindelijk onze trap eens te schilderen. Nu denk ik dat de trap ‘gewoon’ wit wordt, maar wie weet maak ik het wat uitbundiger door de trapleuning wel in een kleur te schilderen. En onze badkamer is nu nog grijs met wit, dus die kan ook wel wat kleur gebruiken.

bright bazaar_allihoppa_7

Al met al word ik heel vrolijk van alle kleuren in het boek. Precies zoals Will in zijn voorwoord vertelt: ‘Mijn leven draait om kleur.’

bright bazaar_allihoppa_2

Bright Bazaar – Will Taylor
Uitgeverij Terra
€24,95

In dit artikel staat een affiliate link. Ik krijg dan een klein percentage als je het artikel koopt via die link.

bright bazaar_allihoppa

 trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

6 Reacties op “Bright Bazaar boekrecensie”

 1. Anna says:

  Oeh, tof om meer kleur in je huis aan te brengen. Moet je wel durven! Maar dat wordt natuurlijk makkelijker gemaakt met een boek als handleiding :). Fijne tip! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden. Kende het boek nog niet!

 2. Anne says:

  Oh wat een leuk boek zeg! Ik word er gelijk hebberig van haha! Ik vind het aanbrengen van (veel) kleur in mijn eigen huis nog best lastig en spannend: we hebben wel veel felgekleurde accessoires en een heel kleurrijk schilderij (Farewell to Anger van Leonid Afremov) in huis, maar de grootste items (bank, eettafel, eetkamerstoelen, etc.) zijn toch lekker veilig grijs en hout. We denken er overigens wel aan nog een soort loveseat te kopen in een lekker gek kleurtje, okergeel of van dat donkeroranje.

 3. Annelies Vermeulen says:

  @Anna: Ja dit boek helpt je daar goed bij! En het hoeft niet meteen heel rigoureus natuurlijk.

  @Anne: Met felgekleurde accessoires kun je het ook heel kleurrijk maken. Leuk!

 4. Karlijn says:

  Als er één blog is die ik al jaren volg is het die van Will. Net als zijn Instagram-profiel trouwens. Heerlijk al die kleur.

 5. Annelies Vermeulen says:

  @Karlijn: Ik snap echt niet dat ik hem eerder niet volgde. Nu ben ik fan!

 6. De week rond {allihoppa} 2016-3/4 | Allihoppa says:

  […] Hmm, dit valt denk ik niet onder de noemer spannend. Hoewel, het is maar hoe hoog je de lat legt. Een fijn boek met een kop koffie: best spannend. Maar goed, dit was dus wel echt een leuk boek zeg! […]