Boekrecensie Bloemen in Huis

Bloemen in huis is een boek van bloggers Holly Becker van Decor8 en Leslie Shewring  van A Creative Mint. In dit boek zie je hoe je op een eenvoudige manier met bloemen je interieur kan opvrolijken. En denk je nou: he jakkes bloemschikken, dat deed mijn oma ook voor de oorlog, dan heb je ongelijk. Dit is bloemschikken op een heel moderne manier, met veel leuke diy’s en dat alles in een prachtige vormgeving en fijne kleuren.

Ik vind bloemen heel leuk, maar in de bloemenwinkel wijs ik altijd en zeg: ‘Doe die maar.’ Voor mensen zoals ik biedt dit boek ook uitkomst, want bij veel bloemen staat aangegeven wat de  naam is. Weet je meteen waar je om  moet vragen! Ook geeft het boek veel informatie over het verzorgen en lang goed houden van planten. Heel handig!

Maar waar het echt om draait in Bloemen in huis zijn de stylingtips en leuke diy-projecten. Zoals deze mooie krans die is gemaakt van een kleerhanger.

bloemeninhuis_allihoppa_2

Heb je weinig ervaring met bloemschikken? Dan raden Holly en Leslie je aan om te beginnen met een natuurlijk boeket. Pluk wat bloemen in je tuin (nu is dat seizoen wel zo’n beetje over, maar goed) en maak er een leuk boeket van. Wat ik zelf wel verrassend vond, is de tip om ook kruiden te gebruiken in een boeket. Dat kan natuurlijk prima en geeft ook een mooi natuurlijk effect.

bloemeninhuis_allihoppa_6

En heb je geen leuke vaasjes in huis? Maak dan met jampotjes en een beetje verf zelf mooie vaasjes.

bloemeninhuis_allihoppa_3

Ook geen jampotjes? Plak dan je bloemen met washitape aan de muur. Hoewel ik dit zelf liever zou doen met droogbloemen of nepbloemen. Anders is het zonde toch?

bloemeninhuis_allihoppa_4

Elk hoofdstuk in het boek begint met een prachtig moodboard. Alleen al om deze moodboards is het boek de moeite waard. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in stijlen als pastel & neonkleuren, neutraal met een accent en zwart-wit. Holly en Leslie geven vervolgens stylingtips en dan volgen een aantal leuke zelfmakers die allemaal heel eenvoudig en goed te doen zijn.

Nog een leuke diy uit het boek: bekleed jampotten met touw.

bloemeninhuis_allihoppa_5

En deze foto wil ik gewoon even delen, omdat ik het me zo aan Madmen doet denken, de serie waar ik op dit moment aan verslaafd ben. Zo’n fijne kleurrijke vintage stijl. Ik word echt heel gelukkig van dit boek!

bloemeninhuis_allihoppa_7

Bloemen in huis
Holly Becker & Leslie Shewring
Uitgeverij Gottmertrefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Boekrecensie Bloemen in Huis”

  1. Karlijn says:

    Dit lijkt me echt een super leuk boek. Ik houd van bloemen en kan er echt vrolijk van worden. Wat een mooie foto’s, ik vind het ook zo tof als iemand een muur heeft met bloemen 🙂

  2. Manon says:

    Wat staan er mooie foto’s in! Ik ben hartstikke nieuwsgierig geworden en ga eens rondkijken in de boekwinkel 🙂 Bedankt voor de tip!