Bloempotten beschilderen

Op Oliviers kinderopvang is het een keer per jaar juffendag. Het is de bedoeling dat je dan iets maakt of koopt in een bepaald thema. Dit jaar is het thema: ‘Bij jou voel ik me thuis’.  Vorig jaar was Olivier nog een beetje te klein om te knutselen, maar dit jaar heb ik ‘m natuurlijk aan het werk gezet. Bij het thema kozen we dus een plantje in een bloempot die Olivier mocht beschilderen. Of tekenen eigenlijk.

Erg dol op tekenen en schilderen is Olivier (nog) niet. Maar tekenen op een bloempot vond hij dan wel weer leuk. Is ook een beetje een stoute knutsel natuurlijk. Normaal mag je alleen op papier tekenen.

Omdat ik van tevoren niet wist hoe het uit ging pakken, heb ik ervoor gekozen om te tekenen met een krijtstift. Ik kan me namelijk zomaar voorstellen dat de juffen zo’n bekladde bloempot niet per se mooi vinden staan in hun woonkamer. Krijtstift veeg je er weer makkelijk vanaf en dan is het gewoon een plant in een zwarte pot. Uiteindelijk vind ik het effect van witte stift op een zwarte pot wel heel mooi en had het misschien ook wel gewoon met een porseleinstift ofzo gekund waardoor de tekening wel langer blijft zitten. Aan jou de keuze dus.

Je hebt nodig

Bloempot
Plantje
(Krijt)stift

Doen

Eigenlijk is dit te makkelijk voor een uitleg. Maar okee, je krijgt ‘m toch.

Maak de pot goed schoon. Teken met de stift op de pot. Laat goed drogen. Klaar!trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties