Behang: inspiratie, haat en liefde

Behang heb ik al heel lang niet meer in huis gehad. Niet in de studentenhuizen waar ik woonde en niet in het huis waar ik met Lucas woon. Altijd waren de muren gestuukt en kon ik ze eenvoudig over schilderen, of minder eenvoudig als ik weer eens een onmogelijke kleur over een andere onmogelijke kleur wilde schilderen.

En toen kochten we een huis waarin werkelijk elke muur behangen is. Zelfs de muren in de inbouwkast. En de muren in het bovenste gedeelte van de kelder. Alles is behangen! En ik snap wel waarom, want de muren zijn heel slecht. En dan kan behang een boel verhullen. Maar het is zulk lelijk behang, ugh. En laten we over behang krabben maar niet beginnen.

Maar ik heb me herpakt en mijn liefde voor behang gevonden. Hoewel we beneden alle muren gaan verbeteren en het dus in principe niet meer nodig is om te behangen, vind ik het toch wel leuk om hier en daar een behangetje te plakken. Want er is tegenwoordig zulk leuk behang te koop. In allerlei mooie patroontjes en printjes. En printjes, daar ben ik dol op.

Dit zijn mijn favorieten.

Botanisch behang van Onszelf

Dit botanische behang is van Onszelf. Ik vind het erg mooi voor bijvoorbeeld de keuken of een serre.

magneetbehang

Magneetbehang! Handig voor een inspiratiemuur boven je bureau of een moodboard. Dit magneetbehang is van Groovy Magnets.

orlakiely

orlakiely_2

Orla Kiely is de koningin van het behang. Deze twee behangetjes zijn vrij druk, maar als je de rest van je interieur rustig houdt, zijn het echte blikvangers.

Wallpaper Longround - grey - Roomblush - Accessorize your Home

Dit grijze, grafische behang is aanwezig genoeg, maar niet te druk. Het is van Roomblush.

Hou jij van behang? Of toch liever gladde gestuukte muren?trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties