Allihoppa’s favorieten: gordijnen

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel een idee van hoeveel we aan ons huis geklust hebben. Niet? Lees dan eens de artikelen waarnaar ik onderaan dit artikel link. Want ons huis is zo’n beetje gestript en weer opnieuw opgebouwd. Een hele klus!            

Met de verbouwing hebben we echter vooral de benedenverdieping aangepakt. Boven hebben we de muren geschilderd (over het behang heen zelfs) en hebben we de vloerbedekking eruit getrokken en laminaat gelegd. Snel klaar dus, en het ziet er ook best goed uit. Wat het probleem dan is? Ons houten huis is nauwelijks geïsoleerd. Met als gevolg dat we boven het verkeer goed horen (vanaf zes uur ’s ochtends razen hier grote trekkers langs). Ook is het boven in de winter aardig koud en in de zomer heel warm.

Nou willen we het boven zeker nog eens goed isoleren, maar nu nog even niet, en dus is het zoeken naar een oplossing voor de korte termijn. Goede gordijnen kunnen zeker helpen om de warmte buiten te sluiten, maar zie maar eens mooie rol- of vouwgordijnen te krijgen. Dat valt nog niet mee!

velux_allihoppa_2

Maar nu heeft het beroemde designduo Scholten & Baijings prachtige vouwgordijnen ontworpen voor VELUX. Werkelijk alles dat Scholten & Baijings ontwerpt, vind ik mooi. Strak, maar kleurrijk en toch subtiel. De patronen van de gordijnen die je bij VELUX kunt kopen, zijn geïnspireerd op het daglicht. Van zonsopgang naar het heldere middag licht tot aan het intense avondlicht. Alle stoffen worden individueel gesneden, dus elk gordijn is uniek.

De gordijnen zijn kleurrijk, maar subtiel en zouden zo goed bij ons interieur passen. Mijn favorieten zijn de blauwe vouwgordijnen en de grijs met groene. Die passen het beste bij ons huis en de witte muren en lichte vloeren op de bovenverdieping. Wat zijn jouw favorieten?

Oja, benieuwd naar de verbouwing van ons huis? Lees dan deze artikelen:

Ons huis de tussenstand
Ons huis de tussenstand #2
Ons huis de tussenstand #3
Ons huis de tussenstand #4
Ons huis de tussenstand #5

  
 
 
 

Reacties