Allihoppa’s favorieten: creatief geschilderde muren

Muren schilderen, dat is wat hier de afgelopen 1,5 week veel is gebeurd. Dat voelt als, en is denk ik ook, een enorme doorbraak in het klussen hier. In de tijd daarvoor heb ik veel muurinspiratie verzameld op Pinterest. En die deel ik graag met jullie.

In de Week rond hebben jullie al een beetje kunnen zien hoe de hal eruitziet. Daar kiezen we voor twee kleuren. Verder krijgt elke kamer beneden ook een kleur: lichtroze, behoorlijk roze en blauw. Binnenkort zal ik laten zien hoe dat geworden is. Hoewel we dus uitdrukkelijk voor kleur gekozen hebben, zulke kunstwerkjes als dit zullen onze muren niet worden. Maar het is wel echt geweldige inspiratie voor een creatief huis.

remodelistaTwee kleuren op de muur, waarvan er een zonder schilderstape, met de losse pols is op geschilderd. Ik vind het heel gaaf staan. Ik denk wel dat je de rest van de kamer dan wat strak moet houden, anders denken mensen dat je echt niet netjes kan schilderen 🙂 In de gang vond ik het bij ons niet passen, daarom ben ik daar wel met tape aan de slag gegaan om een nette rechte kleurbalk te maken.

erictrineDe kleur vind ik prachtig en de vorm ook.  Dit is iets wat je altijd nog kan doen in huis. Heel tof!

sfgirlbybay

Dit was de inspiratie voor de kleur van onze woonkamer: roze! Ik vind het heel chic staan, zo met zo’n band wit aan de bovenkant van de muur. Ik ben nu al superblij met ons roze kleurtje in de woonkamer. En ik ben heel benieuwd hoe het eruitziet met een vloer en meubels.

campnodWow, hoe tof is deze schilderen-op-nummermuur? Je moet er denk ik wel even geduld voor hebben, maar dan heb je ook wat. Onze babykamer is veel te klein voor zo’n uitgebreide muurschildering, maar als je er de ruimte voor hebt, is dit wel echt heel gaaf.

Metroloft Living Room with Stair

Heel mooi om zo’n hoge muur te breken met een schuin kleurvlak. Ook hiervoor moet je denk ik wel weer flink de ruimte hebben, anders is het effect niet zo goed. Maar wow, als je zo’n huis hebt!

weekdaycarnival

Deze geometrische pastelmuur vind ik prachtig. Het lijkt me wel een werkje om het allemaal zo strak te krijgen. Maar zoiets zou ik nog wel in mijn werkkamer willen.

appartmenttherapy

Dit vind ik fantastisch. We hebben er serieus over nagedacht om een muur in het huis op die manier te schilderen. Ik dacht aan de muur van mijn werkkamer. Uiteindelijk vond ik het toch niet zo geschikt, omdat tegen de muur van mijn werkkamer een grote kast voor al mijn diy-spulletjes moet komen, dus dan is het effect van de muurschildering weg.

Kijk voor meer muurinspiratie op mijn Pinterest.

En nu ben ik benieuwd: wat is jouw favoriet?trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Allihoppa’s favorieten: creatief geschilderde muren”

  1. Denise Beckand says:

    Oh die laatste is super!! Maar inderdaad die past in een kamer met niet al teveel meubels. Ik ga ‘m wel even pinnen voor als we ooit verhuizen en ik een geschikte muur heb 😉