Allihoppa’s favorieten: bolletjeskleden

Hoewel ik een voorstander ben van zo veel  mogelijk zelf maken, zijn er grenzen. Qua hoeveelheid werk schuurden de marquee letter en het driehoekjesspeelkleed tegen deze grens aan. Waar ik echt nooit zelf aan zou beginnen, is het maken van een vilten kleed van bolletjes.

Want weet je hoeveel werk het alleen al is om vilten bolletjes te maken? En ze dan nog aan elkaar te rijgen?

Copy of 16

Daarom is het zo fijn dat dat ook niet hoeft. Op bolletjeskleed.nl kun je namelijk zelf je eigen kleed ontwerpen. Je kiest zelf de kleuren en kiest daarna een van de patronen. In de preview kun je zien hoe jouw ontworpen kleed eruitziet en dat is vrij verslavend. Voor ik het wist zat ik allerlei kleurencombinaties en patronen te verzinnen.

ThisWayHome_1

Het kleed zelf wordt in Nepal voor je geknoopt. Alle vilten kleden worden gemaakt door vrouwen in Nepal. Zij werken in lokale winkels en ontvangen goede lonen voor het werk dat zij uitvoeren. De vilten kleden worden gemaakt van natuurlijke Nieuw-Zeelandse wol en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleurstoffen. Een kleed bestaat uit zo’n 5000 vilten balletjes!

In mijn huis zou zo’n kleed perfect zijn naast het bed. Boven kan de vloer nogal koud zijn en met zo’n kleed stap je niet met je lekkere warme voeten op een koude vloer. Of een mooi kleurrijk kleed op de kamer van Olivier. En ik zoek ook nog steeds een mooi kleed voor in de woonkamer bij de bank.

Ivory Grey round rug 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Allihoppa’s favorieten: bolletjeskleden”

 1. Denise says:

  Ik vind de bolletjeskleden prachtig!

 2. Nikki -BolletjesKleed says:

  Mooi geschreven 🙂

  Hartstikke leuk!

  Vriendelijke groet,
  Nikki de Graaf
  http://www.BolletjesKleed.nl