Aapje plantensteker maken

Een echte urban jungle, daar hoort toch wel een aapje bij. Nu hebben wij hier thuis wel een klein aapje rondhobbelen, maar die laat ik liever niet bij mijn planten in de buurt. Ik vrees dat er dan weinig urban jungle overblijft, of het hele huis wordt juist een jungle, het is maar hoe je het bekijkt.

Nee dan dit vilten aapje. Hij is best ondeugend, maar weet zich ook goed aan de regels te houden. Apenkooien in de planten, maar met beleid en bij voorkeur niet ’s nachts. Ja, dit aapje is duidelijk beter in toom te houden dan dat andere kleine aapje hier in huis.

ujb_roarrr_allihoppa

Omdat ik het vorige Urban Jungle Bloggers-thema miste – dat moest in de keuken plaatsvinden en die waren we nou juist aan het verbouwen – heb ik deze foto’s genomen op het nieuwe plankje tegen de nieuwe kleur keukenwand. Zelf vind ik de keuken nu best chic geworden. Binnenkort zal ik jullie laten zien hoe de keuken er nu uitziet, maar voor nu moeten jullie het hier nog even mee doen.

Maar okee, het aapje. Aan de slag!

ujb_roarrr_allihoppa_4

Wat heb je nodig

Vilt (bruin, zalm, roze)
Garen + naald
Schaar
Sjabloon (zie onderaan blogpost)
Satéprikker

ujb_roarrr_allihoppa_3

ujb_roarrr_allihoppa_5

Doen

Print het sjabloon. Dat staat onderaan de blogpost.

ujb_roarrr_allihoppa_8

Knip alle onderdelen uit en neem ze over op vilt. De buik en het hoofd neem je twee keer over op vilt.

Knip alles uit.

ujb_roarrr_allihoppa_9

Naai met garen een oogjes, neus en mond op het roze deel van het gezichtje.

Naai dan het zalmroze gezichtje op het hoofd, het roze buikje op de buik en de roze oortjes op de oren.

ujb_roarrr_allihoppa_7

Naai met de festonsteek de voor- en achterkant van het hoofdje aan elkaar. Leg de oortjes tussen voor- en achterkant en naai deze zo vast.

Naai dan de voorkant van de buik aan de achterkant van het lichaam. Leg de armen, benen en staart tussen de voor- en achterkant en naai deze zo vast.

Steek nu een satéprikker door de buik en het hoofd. Eventueel kun je de prikker een stukje afbreken als deze te lang is voor bij de plant.

ujb_roarrr_allihoppa_10

Ken je Urban Jungle Bloggers niet? Urban Jungle Bloggers is gestart door Igor en Judith. Bloggers van over de hele wereld delen hun ideeën om van je huis een ‘urban jungle’ te maken met mooie planten. Elke maand is er een thema.

sjabloonaap_allihoppatrefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Aapje plantensteker maken”

  1. Yvonne says:

    Hij is superlief!

  2. Eva says:

    Zo cute!!