3 tentoonstellingen over vintage en fotografie

Allihoppa is op vakantie. Maar niet getreurd, gastbloggers nemen hier de boel over in augustus. Mijn favoriete bloggers delen hier hun inspiratie en tutorials! Vandaag Manon van sophiesweetvintage.blogspot.com.

Wat leuk dat ik de gastblogger van vandaag mag zijn. Mijn naam is Manon en ik ben het gezicht achter blog en shop SophieSweetVintage. Het leek me leuk om vandaag twee van mijn favoriete onderwerpen te combineren: vintage en fotografie. Ik kan zo geïnspireerd raken door mooie beelden en ga daarom graag naar fototentoonstellingen toe. Vandaag drie tentoonstellingen die jullie zeker moeten bezoeken als je net zo gek bent op vintage fotografie als ik!

#1 Mark Cohen // Dark Knees in het Nederlands Fotomuseum

mark_cohen_nederlands_fotomuseumVan 13 september 2014 tot en met 11 januari 2015 vertoont het Nederlands Fotomuseum meer dan honderddertig vintage afdrukken van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen. Voor het eerst zal hiermee zijn werk uit de periode 1969 tot en met 2012 in Nederland te zien zijn. De manier waarop hij mensen op de foto – heel dichtbij en vaak maar gedeeltelijk in beeld – vind ik ongewoon mooi. Ik kan niet wachten om meer te zien!

#2 Kiss me deadly in POLYESTER Amsterdam

kiss_me_deadly_polyester_amsterdam

De tweede tentoonstelling die ik je wil aanraden werd eind juni in Gallery en Bookshop POLYESTER Amsterdam geopend. ‘Kiss me, deadly’ is een expositie van originele American noir beelden uit de jaren 30 tot 50. Een tijd waarin de kranten in de grote steden streden om de meest spectaculaire scoops en de meest lugubere misdaaddetails. Het levert een nogal bijzondere verzameling foto’s op. Op dit moment vind je er trouwens ook originele foto’s en werken op papier van 50’s pin-up Bettie Page. Kortom, als je net als ik een liefhebber bent van vintage fotografie moet je zeker gaan! Deze expositie zal tot half september te zien zijn. 

#3 Masterpieces from the Howard Greenberg Collection in het Joods Historisch Museum

Howard_Greenberg_Joods_Historisch_Museum

Howard Greenberg is een New Yorkse galeriehouder met een enorme privécollectie van meer dan vijfhonderd foto’s. De verzameling die het Joods Historisch Museum laat zien bevat een selectie hieruit met iconische beelden van beroemde fotografen (waaronder de foto hierboven uit 1936 door Dorothea Lange, Migrant Mother) en meesterwerken van minder bekende makers (o.a. Consuelo Kanaga en Jerome Liebling). Stuk voor stuk foto’s die een enorme indruk op je weten te maken en een breed overzicht geven van de westerse fotografiegeschiedenis van de 20e eeuw. De expositie zal van 11 september tot en met 11 januari 2015 te zien zijn.

Ik hoop dat ik jullie drie interessante tips heb kunnen geven. Welke tentoonstellingen gaan jullie zeker bezoeken?trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties