Leuke vegan plekken in Antwerpen

Kinderen naar opa en oma, Lucas en Annelies in de auto en húp op weg naar België. Zo eens per jaar gaan wij met zijn tweeën op citytrip. Even gewoon rustig eten, een beetje shoppen en lekker slapen. Meestal naar België, want dat is niet zo ver weg en voelt toch heel buitenlands. Maar we hebben ons ook prima vermaakt vorig jaar in Nijmegen en het jaar daarvoor in Amsterdam. 

Maar dit jaar waren we dus in Antwerpen. Omdat Lucas nu vegan eet, gingen we op zoek naar plekjes waar dat makkelijk kan. En wat blijkt:je kunt in Antwerpen echt prima vegan eten. Daarom deel ik de fijne plekken waar wij waren. Scheelt jou weer tijd!

Maar eerst even dit. Wij sliepen in het Indigo hotel in Antwerpen. Een nieuw en heel stylish hotel in Antwerpen. En het ligt ook nog eens heel dicht bij het station. Onze kamer was prachtig en ook de badkamer zou ik zo mee naar huis willen nemen. Bovendien zit er bij het hotel een mooi restaurant, waar wij overigens alleen een wijntje hebben gedronken.

Rosenobel

Onze eerste lunch aten wij bij Rosenobel. Deze plek is niet per se – hoe zal ik het zeggen – heel instagramwaardig of hip. Maar het eten is goed! En daar draait het toch uiteindelijk om. Er is een buffet waar je naar hartenlust kunt opscheppen. Je betaalt namelijk per gram. Net als bij Spirit in Rotterdam bijvoorbeeld. De eigenaresse vertelde ons precies wat wel en niet vegan is (sowieso is alles vegetarisch). En echt alles was lekker. Allerlei warme linzengerechten, soep, brood en lekkere salades. Precies waar we zin in hadden op zo’n frisse winterdag. Het restaurant ligt trouwens supercentraal, dus dat is ook fijn. Oh wacht, er waren ook heel veel vegan taartjes. Mmm.

De broers van Julienne

’s Avonds aten wij bij De broers van Julienne. De broers van Julienne is zowel een restaurant als een traiteur en je kunt er ook kookworkshops volgen. En ze hebben superveel vegan opties. Hoogtepunt was het voorgerecht: zoete aardappelkroketjes. Mijn hoofdgerecht was een Libanese Croute en die was heerlijk! Als nagerecht deelden we een vruchtentaartje. Superfijne plek dit. Het restaurant ligt alleen wel een eindje van het hotel en omdat ik al heel wat stappen had gezet die dag besloten we met de tram te gaan. Maar we namen de tram de verkeerde kant op en eindigden in een achterbuurt. Dus mocht je de tram nemen, let dan goed op 🙂

Récollets

We besloten niet in het hotel te ontbijten, maar bij een vegan ontbijttentje: Récollets. Maar toen wij daar aankwamen, was er een kerstmarkt en konden we er niet ontbijten. Jammer, maar we hebben er wel heerlijke taartjes gescoord die we later op de dag opgegeten hebben. Ook goed!

antwerpen_allihoppa_17

Tartine

Maar we wilden toch iets eten, dus liepen we terug naar Tartine waar we sojayoghurt met cruesli en vers fruit aten. Helemaal niet verkeerd!

Juliette

Na het bezoeken van een aantal platenzaken en leuke kleding- en woonwinkels, hadden we natuurlijk alweer trek. Dus maakten we een stop bij Juliette dat naast de leuke winkels Moose in the City en Hay ligt. Kun je even energie opdoen om daar alle mooie spullen te bekijken. Juliette is trouwens van dezelfde eigenaar als De Broers van Julienne, dus ook hier weer erg lekker eten. We aten hier een lekker broodje humus met geroosterde groenten. Drinken pak je zelf uit de koelkast. Oh en als je altijd eens in de twilight zone wilde belanden, ga dan vooral even naar het toilet. Heel bijzonder.

Tartoer

Bij een boel leuke platenzaken in de buurt zit Tartoer. Daar dronk ik een welverdiende cappuccino met havermelk. Lucas dronk er voor het eerst in zijn leven een chai latte en wil nu een melkopschuimer voor thuis (hij drink geen koffie, dus zag er eerder het nut niet van in). Helaas hadden ze toen wij er waren geen vegan taartjes (we hadden er eigenlijk ook wel genoeg gehad – misschien), maar doorgaans dus wel.

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. En onze lieve jongens weer op te halen bij opa en oma. Maar gelukkig is Antwerpen niet ver weg en kunnen we zo weer een keer terug.

Meer

We waren al eens eerder in Antwerpen. Toen schreef ik wat meer over leuke winkels en andere eetplekken.

Of lees over leuke plekken in Maastricht, Breda, Enschede, Rotterdam of Nijmegen.trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Leuke vegan plekken in Antwerpen”

  1. Yvonne says:

    Ha fijne tips! xo

  2. admin says:

    @Yvonne: Speciaal voor jou 🙂