rommelmarkten

Tips voor rommelmarkten op Koningsdag

Koningsdag is dé dag om voor een klein prijsje een schat op te kop te tikken. Toch valt het niet altijd mee om door de bomen het bos te zien. En tussen alle prul toch nog die prachtige stoel/jurk/plaat te vinden. En waar moet je eigenlijk naartoe?

Daarom tips van drie echte rommelmarkt- en kringloopfanaten. Zodat ook jij het koopje van het jaar doet komende zaterdag.

yvonne mouseblossomYvonne de Jonge van Mouseblossom

‘Als je vooraf een idee hebt van wat je zoekt, dan weerhoud je jezelf ervan zomaar van alles en dus te veel te kopen. Bovendien kun je dan gericht en snel zoeken.

Maar verrassingen blijven altijd leuk. Vintage jacht is schatzoeken.

Ga vroeg voor de beste spullen. Soms is het einde van een rommelmarkt juist ook fijn, dan willen verkopers graag voor leuke prijsjes van de laatste spullen af.

Ik ga zelf op Koningsdag niet zoveel markten af. Gewoon het buurtmarktje en verder genieten van een vrije dag.’

Babette BroesjBabette Zijlstra van Broesj

‘Ga zo vroeg mogelijk. Zelf ben ik er echt om 7 uur ’s ochtends en zelfs dan is het al hartstikke druk.

Loop meerdere keren over dezelfde markt. Als je iets te duur vindt, leg het dan weg en kom later weer terug.

Probeer een mooi prijsje te krijgen door een aantal dingen te kopen bij dezelfde koper. Wacht tot je een aantal dingen hebt en vraag dan of hij een mooi prijsje kan maken.

Wees vriendelijk, lach lief en gooi je charmes in de strijd. Mensen moeten hun spullen aan jou willen verkopen.

Als je wil afdingen, zeg dan wat er aan de spullen mankeert. Bijvoorbeeld dat er een stukje af is of dat het niet goed sluit.

Zoek overal: in de bakken onder de tafel en in doosjes. Veel mensen vergeten om daar te kijken, dus je kunt er zomaar iets geweldigs vinden.

Doe niet je mooiste kleren aan. En als je bijvoorbeeld broches zoekt, draag dan geen broches.’

margriet maggieagainMargriet van der Goot van Maggie Again

‘Het is vast verstandig om heel vroeg te gaan. Maar ik ben daar altijd te lui voor en vind alsnog van alles! Dus ga vooral op een tijd die jij lekker vindt en geniet ervan dat je een dag vrij hebt en dus kunt uitslapen.

Mijn ultieme tip: ga naar de markt in een niet-hippe gemeente! Amsterdam en Utrecht zijn leuk, maar zitten ook vol met stylisten, hipsters en creatievelingen die allemaal naar hetzelfde zoeken en de prijzen opdrijven. Ik heb de beste koopjes (en ook echt mooie, goede vintage, voor bijna niks) gevonden in plaatsen als Zaandam, Ermelo en Sint Pancras.

Zorg dat je een doel hebt: specifieke items (zoals oude theepotten of jaren ‘70-spelletjes) waar je gericht naar zoekt. Zo kun je makkelijk en snel kramen scannen en loop je niet als een kip zonder kop rond. Als je alsnog iets vindt wat buiten je ‘zoekopdracht’ valt, kun je op dat moment besluiten of je het toch meeneemt of niet.’trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

4 Reacties op “Tips voor rommelmarkten op Koningsdag”

 1. mw ekster says:

  Oh, handige tips:-)! Ik ben benieuwd wat ik dit jaar ga scoren:-)

 2. Yvonne says:

  Ha leuk Annelies! Op naar de volgende Rommel-roadtrip! 🙂

 3. Inspiratie: Kandelaars van Koningsdag | Freubelfamke says:

  […] de tips uit boeken als Kringloopgeluk en Vintage Thuis en van de rommelmarkt-experts op Alli Hoppa’s blog in mijn achterhoofd ging ik zaterdag samen met vriendlief op pad. De tip om vooral vroeg te […]

 4. De week rond {allihoppa} 2015-17 | Allihoppa says:

  […] op pad zijn gesproken: mocht je vandaag nog naar een rommelmarkt gaan, lees dan de tips van rommelmarktfanaten nog eens […]