Nijmegen hotspots

Omdat Lucas en ik nog even samen iets wilden doen voordat hier de grote hectiek losbarst door de geboorte van baby nummer 2, gingen we naar Nijmegen. Gewoon even relaxt, beetje shoppen, beetje koffie drinken, beetje eten, niet meer en niet minder. En het was fijn! 

Van blogs en via Twitter kreeg ik tips door van leuke plekken in Nijmegen. Heel fijn. Nijmegen is niet zo groot, dus waarschijnlijk loop je er zelf ook wel tegenaan, maar toch fijn als je van insiders hoort wat de leukste plekjes zijn. Dus ga ik die plekjes ook weer met jullie delen.

nijmegen_allihoppa_5

Hotel Credible

Dat Nijmegen niet zo groot is, kwam ontzettend van pas, want zo mobiel ben ik niet meer met 35 weken zwangerschap. We sliepen in Hotel Credible, dat naast een parkeergarage ligt, dus die afstand viel alweer mee 😉 en vanuit Credible loop je zo het centrum in waar alle leuke plekken zijn.

We kwamen in het hotel aan rond borreltijd, kregen een welkomstdrankje en besloten maar meteen ook de borrelhapjes te proberen. Jammie! Onze kamer was compact, maar fijn, met een goed bed. Het was alleen wel wat rumoerig door de muziek beneden en lawaai van straat. Maar dat ik daar last van heb, komt natuurlijk ook door mijn oma-ritme.

Oh en check even mijn fijne breakfastbowl.

nijmegen_allihoppa_4

nijmegen_allihoppa_

Make my day

Conceptstore Make my day verkoopt woondecoratie en mooie kleding. Ik zag een boel mooie jurken bijvoorbeeld en prachtige spiegels en glazen. Ook zit er in de winkel een kapsalon.

nijmegen_allihoppa_7

Fika

Een fika is in Zweden een koffiepauze (met iets lekkers erbij). Ik ben dol op fika’s (duh), dus naar een lunchzaak die zo heet, moesten we heen. De inrichting is al prachtig, met mooie vintage stoeltjes en strak design. En een vitrine met taartjes, aiaiai. Wij waren er rond lunchtijd en aten het smorrebrod met humus en een tomaat-linzensoepje. Allebei erg lekker én het zag er ook nog eens prachtig uit. We waren er wel precies op tijd, want na ons werd het me toch een partij druk. Populair zaakje, Fika.

nijmegen_allihoppa_8

nijmegen_allihoppa_2

Mood conceptstore

Fijne, minimalistische winkel met mooie kleding, woondecoratie, maar ook kinderkleding en fantastische haaienslaapzakjes.

nijmegen_allihoppa_3

Cali

Bij Cali maakte ik alleen bovenstaande duistere foto, maar dat doet het eten en de plek geen eer aan. Cali is een heel gezellig zaakje waar je wat kan eten, maar (naar het schijnt) ook hele goede cocktails kan drinken. Wij aten de vegetarische maaltijdplank, met pompoensoepje, bieterballen, groentekroketjes, salade en kaasjes. Heerlijk! Na het eten ploften we op de bank en dronk ik lekkere verse citroen-gemberthee. De bediening was vriendelijker dan vriendelijk en we hebben hier een hele fijne avond gehad.

 

Ook leuk:

Lux: op dag 2 had ik het na de lunch wel gehad met rondslenteren. Dus we besloten naar de film te gaan bij Lux. Naar Snowden (interessante film trouwens). Even lekker ploffen en gewoon zitten kijken.

Sid & Liv: bij Sid & Liv dronken wij thee en kocht ik een diy-krans van Jurianne Matter. Het is een lunchzaak en winkel dus. Hele fijne plek!

Smaakrijk: heerlijke chai latte en ik kan me voorstellen dat het vooral in de zomer fijn is om in de mooie tuin te zitten.

Crudo: als je van vegan eten houdt, en niet vies bent van een beetje geitenwollensokkensfeertje.

Wonder: minimalistische, stijlvolle kinderwinkel

Waaghals: platenzaak waar ik de nieuwe Bon Iver kocht (die nu voor de 3e keer op repeat staat)

Het vinylarchief: je kunt er je kont niet keren, maar ze hebben wel veel platen. Wij kochten er Graceland van Paul Simon.

Concept 512: hippe zaak met urban jungle bloggerssfeertje. Veel planten dus 🙂trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Nijmegen hotspots”

  1. Eva says:

    Leuke tips! Ik ben niet zo heel vaak meer in Nederlandse steden maar als we even teruggaan altijd wel in de buurt van Arnhem & Nijmegen, dus sla deze zeker eens op voor een dagje Nijmegen 🙂

  2. Annelies Vermeulen says:

    @Eva: Leuk!