Maastricht hotspots

Het jaarlijkse uitje met mijn homies Broesj, Mouseblossom en MaggieAgain ging deze keer naar Maastricht. Prachtig herfstweer, een heerlijk appartement en natuurlijk het gezelschap maakten het een heerlijk weekend. We aten heerlijk, bezochten fijne shops en gingen nog vintage kiloshoppen. En we bestelden in een staat van ultieme luiheid Thais dat we op de bank aten. Dat is natuurlijk helemaal niet spannend, daarom hieronder een aantal hotspots die we bezochten.

maastricht_allihoppa_15

Zaterdag ontbeten we een mega-ontbijt bij Café Zondag. Als je vanaf het station de stad in loopt, kom je er langs en zit je al in het centrum, dan is het zeker de moeite om de Sint Servaasbrug over te steken. Ik at yoghurt met granola en banaan, en een croissant. Maar ook de scones en bagels waren zeker de moeite waard, als ik mijn tafelgenoten mag genoten. De inrichting van de zaak is creatief en wat alternatief. Er zijn regelmatig expo’s.

maastricht_allihoppa_16

maastricht_allihoppa_17

Als je dan toch aan deze kant van de brug bent, kun je even langsgaan bij vintage kledingwinkel Magnolia. Hier vind je veel vintage jurken, schoenen en accessoires. Mooi spul! Helaas pas ik met dikke buik natuurlijk nergens in, maar zelfs dan is de winkel een lust voor het oog.

Ook in deze straat zit trouwens eetcafé Ceramique, waar wij vrijdagavond aten, maar ik geen foto’s maakte wegens gebrek aan licht. Het eten was heerlijk (veel vegetarisch en vegan!), de bediening minder.

maastricht_allihoppa_7

Nog even terug naar Magnolia. Deze winkel organiseerde ook de Vintage per Kilo-sale in de Brandweerkantine. Vielen wij even met onze neus in de boter. Verder kun je in de Brandweerkantine lekker eten en zijn er regelmatig leuke evenementen en markten.

maastricht_allihoppa_10

De Brandweerkantine is uiteraard een verbouwde brandweerkazerne. Boven zijn werkplekken en ateliers. Ik at er een lekker soepje. Want hoeveel honger kun je hebben na zo’n ontbijt.

maastricht_allihoppa_8

maastricht_allihoppa_4

Na al dat eten even een leuke winkel. Dit is Festen. Bij Festen koop je woonaccessoires, sieraden, stationery, boeken en kinderkleding. En je kunt er ook koffie drinken en lunchen.

maastricht_allihoppa_3

maastricht_allihoppa

Dan nog een winkeltip voor de mama’s en papa’s onder ons: de Heppie Store. Laat je door deze vreselijk naam niet tegenhouden, want binnen vind je hele mooie kinderkleding, speelgoed en wat al niet meer voor je kind.

maastricht_allihoppa_14

De laatste tip die ik je geef, is Piece of Cake. Wow, kijk dit ontbijt. Zo mooi en zo lekker. Wees wel op tijd, of reserveer, want wij hadden nog net een plekje en de mensen na ons hadden minder geluk. De taartjes zagen er ook heel lekker uit, bij de koffie krijg je standaard slagroom en zelfs de menuboekjes zijn prachtig. Dikke aanrader!

Na dit ontbijt deden wij nog een rondvaart (ja spannend stel zijn we he, maar voor deze luie zwangere een ideale manier om veel te zien terwijl je geen stap verzet ;)) en vertrokken we weer naar huis. Maastricht is echt en fijne stad en, oh cliché, voelt echt als buitenland. Kannie wachten om weer een keer terug te gaan.

Benieuwd naar onze vorige avonturen? Eerder gingen we al naar Breda, Leuven en Mechelen.trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Maastricht hotspots”

  1. Yvonne says:

    Het was weer gezellig! 🙂